Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Lando Norris: „KAMUKÜZDELMET látunk a pályán!”

A fiatal brit ismét lecsapott. Még alig jött ki a legutóbbi Lewis Hamiltonnal kapcsolatos véleménycunamiból, máris újabb kemény megjegyzést tett. A McLaren tehetsége ezúttal magát a sportágat bírálta, méghozzá igencsak keményen.

Norris tulajdonképpen nem tett mást, mint minden (józanul gondolkodó) Forma-1 szimpatizáns jogos aggályát fogalmazta meg…

„Nem hiszem, hogy túlzottan szórakoztató azt nézni, hogy minden egyes versenyen ugyanaz a csapat, vagy pilóta győz. Evidens, hogy a Mercedes végzi a legjobban a dolgát, megérdemlik a sikereket, de ezzel megölik a versenyzés minden izgalmát és szépségét. Nézzük meg csak a középmezőnyt, hogy ott milyen csaták mennek… Ha olyan harcokban dőlne el a futamgyőzelem, mint amelyeket mi vívunk a Renault, az Alpha Tauri, vagy a Racing Point ellen, akkor mindenki számára vonzóbb lenne a Formula-1.

Ha a sportág vezetése valóban meg akarná reformálni ezt a jelenséget, akkor ahhoz olyan technikák kellenének, amelyek közt csak nagyon apró eltérések vannak. Ez már alapból emelné a versenyek színvonalát, de muszáj volna megoldani a gumikérdést is. Azt gondolom, hogy a spórolás, a gumik óvása, a folyamatos kontroll alatt tartás ellenkezik a határon autózással, amely az autóversenyzés legfőbb alaptézise. Azt gondolom, hogy ez így csak kamuversenyzés…

Lehetünk őszinték? Mi semmi kivetnivalót nem találunk Lando Norris eszmefuttatásában!

 

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

One thought on “Lando Norris: „KAMUKÜZDELMET látunk a pályán!”

  1. Szabó Róbert says:

    Ez a meglátás teljesen jó.
    A mostani rendszer jó az autógyártók megversenyeztetésére.
    De, ha a pilótákat akarjuk összemérni és egy valós pilóta Világbajnokot szeretnénk ünnepelni, akkor az úgy lenne igazságos, hogy pilóták vagy sorsolás útján vagy egy bizonyos rotációs szabály útján autókat húznának vagy kapnának. (Lásd a Merci Willians pilótacserét.)
    Valamint a mindenféle statisztikai összehasonlítások is úgy lehetnének igazságosak, ha egy százalékos értéket mérnénk össze/ évad nem pedig darabszámot.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük