5 dolog, amit imádunk Lewis Hamiltonban, és 5 dolog, amit nem…

Minden versenyzőnek van olyan tulajdonsága, amiért a rajongók rajonganak, vagy éppen kiátkozzák érte. Sorozatunkban megpróbáljuk nektek vicces, ugyanakkor reális formában összeszedni, mi az az öt dolog, amit szeretünk, vagy nem szeretünk az éppen aktuális alanyunkban!

Lewis Hamilton a Formula-1 világ egyik, ha nem a legmegosztóbb versenyzője: világszerte tízmilliók rajonganak érte, és az átkozóinak tábora is igencsak népes. Rengetegen imádják benne, hogy…

Kiszolgálja a rajongóit, legfőképpen virtuális értelemben. Sok pályatársával ellentétben nem tűnik el a drukkerek szeme elől, épp ellenkezőleg! Bárhol is jár, bármit is csinál, rendszeresen hírt ad magáról a közösségi felületein. Ez a sportágának is jót tesz!

Karakteres ember és versenyző. Határozott véleménye van, aminek hangot is ad, vagyis „beleáll” az ügyekbe. Ezzel pikáns ízt ad a körülötte történő dolgoknak, és ezt az oldalát előszeretettel és ügyesen alkalmazza az ellenfeleivel szemben is – pszichológiai hadviselés gyanánt…

Kérlelhetetlen a győzni akarása. Kis túlzással szó szerint bármire hajlandó a sikerért. Egyszemélyes teamként hoz döntéseket, aki – ha az élet úgy hozza – simán kivezeti a pályáról a saját csapattársát, és akár megtagadja a csapatutasítást is. Vezéralkat, aki ha kell, motivál, ha kell dicsér – ha pedig szükséges, ennek pont az ellenkezőjétől sem futamodik meg.

Egy igazi bajnok, aki a pályán és a magánéletben is különleges. Ellenállhatatlanul halmozza a győzelmeket és a világbajnoki címeket, ugyanakkor érzékeny a környezetével kapcsolatban: ő volt az, aki a bajnokságot nyert autóját nekiadta egy rákbeteg kis rajongójának, és ő volt az, aki az Ausztráliát sújtó erdőtüzek elleni küzdelmet az F1 mezőnyből a legtöbb pénzzel támogatta.

Sokoldalú és meri vállalni önmagát. Nem csupán autóversenyzőként nagy, de divatmodellként, zenészként, sőt még színészként vagy életvezetési coachként is megállja a helyét!

A Hamiltont feltétel nélkül imádó szurkolótábora mellett szép számmal akadnak ellendrukkerek is.

Őket nagyon dühíti, hogy…

A száguldó cirkuszt ledominálva rendszeresen legyőzi a kedvencüket. Bizony, a Ferrari rajongók nem foglalják imába a brit nevét, aki hosszú évek óta üzembiztosan tör borsot a vörös versenyzők, de még a saját aktuális csapattársai orra alá is.

Az extrém hajviselete, és ahogy öltözködik. Sokaknak már a puszta látványától is „kinyílik a zsebében a bicska”, amikor meglátják a paradicsommadár jelmezbe bújt hajasbaba Lewist. Attól pedig pláne, amikor még így végig is haknizza a világot Neymar Jr. vagy Justin Bieber társaságában.

Állítólag az FIA kedvence. Noha ez inkább egy erős szurkolói immunreakció, azért időnként bizony mégis van benne valami. Tény, hogy a legérdekesebb (erősen vitatható) boxutcai akciói felett rendszeresen és nagyvonalúan siklanak át a legfőbb döntéshozók. Azonkívül már mi magunk is szeretnénk látni, mire menne akkor, ha nem a legjobb autó volánja mögött ülne!

Hogy kicsit néha sok. Ahogy a közmondás tartja, a kevesebb néha több, de ezt a frázist vélhetően Lewis Hamilton nem ismeri. Így fordulhat elő az a paradoxon, hogy amit pozitívumként felsoroltunk nála, az esetében a fordítottjának is simán beillik!

Nem szimpatikus, hogy még a világ egyik legzártabb helyének számító F1 paddockban is testőrök kíséretében mászkál, és megközelíthetetlen. Ha ő így érzi jól magát, vagy ez kell a sikeréhez, lelke rajta – csak kissé személytelen…

Írta: Tóth Krisztián Márk

Array
Kanada, FP2: „Azért a víz az úr” (na meg Alonso)

Ezúttal nem hivatkozhattunk arra, hogy nem volt körözés a pályán, mert volt. Csak hát milyen [...]

Érdekel
SOK VÍZ, kevés akció: Norrisé az első menet Kanadában

Komoly esőzés, csúszás, sárga és piros zászlós fázisok, baleset, néhány kör után Lando Norris siker. [...]

Érdekel
Ő lehet a KÖVETKEZŐ F1-es távozó?

Ralf Schumacher szerint már meg is van, Esteban Ocon után kit tesznek majd lapátra következőleg [...]

Érdekel
F1 SAPKA INGYEN? Minden hétvégén A TIÉD LEHET egy!

Mi a FansBrandsnél folyamatosan arra törekszünk, hogy izgalmat csempésszünk a versenyhétvégékbe. Most egy olyan INGYENES [...]

Érdekel
Vasseur: „Hamilton és Leclerc NYERŐ PÁROS LESZ!”

Tagadhatatlan, hogy a Scuderia Ferrarinál nem szokás beállni a sorba. Az olaszok nem sok minden [...]

Érdekel
Perez hosszabbított – Az örök második TOVÁBBRA is marad a Red Bullnál

Hiába a számos jobbnak tűnő, pilótapiacon elérhető opció, hiába Sergio Perez gyenge teljesítménye, a Red [...]

Érdekel