5 dolog, amit imádunk Lewis Hamiltonban, és 5 dolog, amit nem…

Minden versenyzőnek van olyan tulajdonsága, amiért a rajongók rajonganak, vagy éppen kiátkozzák érte. Sorozatunkban megpróbáljuk nektek vicces, ugyanakkor reális formában összeszedni, mi az az öt dolog, amit szeretünk, vagy nem szeretünk az éppen aktuális alanyunkban!

Lewis Hamilton a Formula-1 világ egyik, ha nem a legmegosztóbb versenyzője: világszerte tízmilliók rajonganak érte, és az átkozóinak tábora is igencsak népes. Rengetegen imádják benne, hogy…

Kiszolgálja a rajongóit, legfőképpen virtuális értelemben. Sok pályatársával ellentétben nem tűnik el a drukkerek szeme elől, épp ellenkezőleg! Bárhol is jár, bármit is csinál, rendszeresen hírt ad magáról a közösségi felületein. Ez a sportágának is jót tesz!

Karakteres ember és versenyző. Határozott véleménye van, aminek hangot is ad, vagyis „beleáll” az ügyekbe. Ezzel pikáns ízt ad a körülötte történő dolgoknak, és ezt az oldalát előszeretettel és ügyesen alkalmazza az ellenfeleivel szemben is – pszichológiai hadviselés gyanánt…

Kérlelhetetlen a győzni akarása. Kis túlzással szó szerint bármire hajlandó a sikerért. Egyszemélyes teamként hoz döntéseket, aki – ha az élet úgy hozza – simán kivezeti a pályáról a saját csapattársát, és akár megtagadja a csapatutasítást is. Vezéralkat, aki ha kell, motivál, ha kell dicsér – ha pedig szükséges, ennek pont az ellenkezőjétől sem futamodik meg.

Egy igazi bajnok, aki a pályán és a magánéletben is különleges. Ellenállhatatlanul halmozza a győzelmeket és a világbajnoki címeket, ugyanakkor érzékeny a környezetével kapcsolatban: ő volt az, aki a bajnokságot nyert autóját nekiadta egy rákbeteg kis rajongójának, és ő volt az, aki az Ausztráliát sújtó erdőtüzek elleni küzdelmet az F1 mezőnyből a legtöbb pénzzel támogatta.

Sokoldalú és meri vállalni önmagát. Nem csupán autóversenyzőként nagy, de divatmodellként, zenészként, sőt még színészként vagy életvezetési coachként is megállja a helyét!

A Hamiltont feltétel nélkül imádó szurkolótábora mellett szép számmal akadnak ellendrukkerek is.

Őket nagyon dühíti, hogy…

A száguldó cirkuszt ledominálva rendszeresen legyőzi a kedvencüket. Bizony, a Ferrari rajongók nem foglalják imába a brit nevét, aki hosszú évek óta üzembiztosan tör borsot a vörös versenyzők, de még a saját aktuális csapattársai orra alá is.

Az extrém hajviselete, és ahogy öltözködik. Sokaknak már a puszta látványától is „kinyílik a zsebében a bicska”, amikor meglátják a paradicsommadár jelmezbe bújt hajasbaba Lewist. Attól pedig pláne, amikor még így végig is haknizza a világot Neymar Jr. vagy Justin Bieber társaságában.

Állítólag az FIA kedvence. Noha ez inkább egy erős szurkolói immunreakció, azért időnként bizony mégis van benne valami. Tény, hogy a legérdekesebb (erősen vitatható) boxutcai akciói felett rendszeresen és nagyvonalúan siklanak át a legfőbb döntéshozók. Azonkívül már mi magunk is szeretnénk látni, mire menne akkor, ha nem a legjobb autó volánja mögött ülne!

Hogy kicsit néha sok. Ahogy a közmondás tartja, a kevesebb néha több, de ezt a frázist vélhetően Lewis Hamilton nem ismeri. Így fordulhat elő az a paradoxon, hogy amit pozitívumként felsoroltunk nála, az esetében a fordítottjának is simán beillik!

Nem szimpatikus, hogy még a világ egyik legzártabb helyének számító F1 paddockban is testőrök kíséretében mászkál, és megközelíthetetlen. Ha ő így érzi jól magát, vagy ez kell a sikeréhez, lelke rajta – csak kissé személytelen…

Írta: Tóth Krisztián Márk

Albon: „Én voltam VERSTAPPEN eddigi legnagyobb kihívója”

Alexander Albonnak idén sem jutott túl erős technika, de amit kihozott a Williamsből, az igazán [...]

Érdekel
GIGA szerződés előtt Leclerc, BÉRFESZÜLTSÉG készülődik a Ferrarinál?

Hatalmas fizetéssel, további öt esztendőre láncolná magához a rettentően tehetséges, világbajnok alkat Charles Leclercet a [...]

Érdekel
ÍME, a tíz LEGJOBBAN FIEZETETT F1-es pilóta

A Forbes magazin idén is leközölte a TOP10 legjobban kereső Formula-1-es pilóta nevét. A legjobb [...]

Érdekel
Kubica: „ALONSO A TOP, jobb, mint Verstappen és Hamilton!!

A sokkal többre hivatott lengyel ex F1-es szerint Fernando Alonso nem csupán fajsúlyos technikában „enné [...]

Érdekel
F1 VEZÉR: Jövőre szorosabb lesz…

Idén kis túlzással már a bajnokság negyedénél lefutott volt a vb-cím sorsa, ergo nem sokat [...]

Érdekel
HAMILTON: „Nem hallgattak rám, EZÉRT tartunk itt”

Vagy Lewis Hamilton kezdett rá ismételten az ismert „megint nem hallgattak rám” nótára, vagy a [...]

1 Comment

Érdekel