Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

A hét (ÉV…) vicce: Hamilton pert bukott Hamiltonnal szemben!

Az immáron hétszeres világbajnok Lewis Hamilton még három évvel korábban beperelte a Hamilton óragyárat, amely már 1892 óta az egyik legnagyobb tradíciókkal rendelkező tematikus vállalat a piacon. A történetnek csúnya vége lett, a bíróság elhajtotta a brit pilótát…

A versenyző stábja azzal az érveléssel nyújtott be keresetet, hogy a cég megtévesztő üzleti tevékenységet végez, vagyis visszaél a Hamilton névvel. A több mint százéves brand azóta összeolvadt egy svájci konzorciummal, de a lényeg maradt ugyanaz. Már Lewis Hamilton megszületése előtt megszámlálhatatlan szupersztár viselte a termékeiket, amelyek nagyon gyakran feltűntek a filmvásznon is. Egyes modelljük a vietnámi háború harcosainak ikonikus kiegészítőjévé vált, de Elvis Presley is gyakorta mutatkozott a fellépésein Hamilton órákban. De a versenysporthoz is szorosan köthető a márka, hiszen a Red Bull Air Race hivatalos időmérése is a Hamliton technikáival zajlott.

Szóval ebből is látszik, hogy a srácok nem ma másztak le a falvédőről… Az ügyet tárgyaló bíróság ezért gyakorlatilag kiröhögte a Lewis Hamilton által benyújtott keresetet: indoklásukban elmondták, hogy a versenyző nem hivatkozhat arra, hogy visszaélnek a nevével, hiszen a cég már jóval a megszületése előtt órákat gyártott és forgalmazott ezen a néven. Csúnya baki, és nem igazán értjük, hogy miért volt szükség erre az egészre, de hogy Hamilton ezzel a húzásával nem öregbítette a sportág jó hírét, az hétszentség.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Daily Mail

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük