FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

#BlackLivesMatter és térdelés – Lewis Hamilton elégedetlen a látottakkal

Hiába a WeRaceAsOne kampány, hiába a szivárványok, meg a minden futam előtti ceremónián a rasszizmus ellen tüntetőleg hordott póló, vagy akár a letérdelés, a BLM mozgalom F1-es vezére elégedetlen. Olybá tűnik, hogy a brit világbajnok a pálya mellett ezzel keres majd magának plusz harcokat.

Hamilton bosszankodott amiatt, hogy a Magyar Nagydíjon nem volt külön idő szánva a térdelésre: az ebbéli aggályait meg is címezte az FIA-nak, és Jean Todt részéről is erősebb kiállást követel:

 „Beszélnünk kell erről, ennél jobb munkát kellene végezniük. Az egész ceremónia egy kapkodás volt, én gyorsan odasiettem, letérdeltem, aztán mindenki rohant vissza az autójához. Ennél többre van szükség… Azt mondták, kiállnak a jó ügy mellett, mégsem biztosítják hozzá a feltételeket, azt hiszem, fogok is erről nekik egy köremailt írni, ezt mindenképp tisztáznunk kell.

Romain Grosjean a pilóták szakszervezetének az elnöke, de ő neki bőven elég volt, hogy egyszer letérdeltünk, és ezzel le is van tudva… Elmondtam neki, hogy nagyon fontos lenne ezt a harcot folytatni, de ők bizonyára nem tudják, és nem érzik át azt, amit én, mert nem élték át a megaláztatások sorát az eltérő bőrszínük miatt. Sebastian Vettelel korábban többször is egyeztettem a megmozdulásokkal kapcsolatban, sokáig támogatott is, de a versenyzői eligazításon ő sem hozta szóba a témát.” – zsörtölődött tovább Hamilton.

Továbbra sem szeretnénk élesen állást foglalni, de azért egyvalamit hadd jegyezzünk meg: Kedves Lewis, a politikának továbbra sincs helye a versenypályán!

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük