FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

BRÉKING: Lewis Hamilton büntetést kaphat Brazíliában!

A hírt elsőként Julianne Cerasoli újságíró twittelte ki, és vélhetőleg hamarosan már mindenhol ez a hír/pletyka fog szembejönni veletek: Hamilton öt rajhellyel hátrébb indulhat Brazíliában.

A Red Bull Racingnél már a Mexikói Nagydíj előtt előtt arról beszéltek, hogy nem a törökországi volt az utolsó motorcseréje Lewis Hamiltonnak. Azt nem tudni, hogy az információjuk honnan és kitől származott, de nem minden alap nélküli volt, az most már tény. Hamilton autójában ugyanis Interlagos előtt újabb erőforrást cserélhet a Mercedes istálló, akik állítólag megint azzal a problémával szembesültek, amivel a Török Nagydíj előtt. A bennfentes újságíró szerint ez a gond a víznyomás csökkenése, a németek pedig állítólag nem akarnak kockáztatni, így inkább a csere mellett döntöttek.

Bár Hamilton nem sokkal ezelőtt még arról beszélt, hogy a szezonban már nem számít újabb büntetésre, ha ez megvalósul, akkor óriási bajban van. Nem elég a 19 pont hátránya, és Valtteri Bottas látványos kifarcolása a másodhegedűs szerepéből, még itt van ez is… Ha a forgatókönyv megvalósul, akkor a brit egyetlen reménye a sprintkvalifikáció lehet, amelyen egy jó eredménnyel képes lehet ledolgozni az öthelyes hátrányt. De mint tudjuk, az autósportban nincs olyan, hogy „ha”, és az elképesztő lendületben lévő Max Verstappen/Red Bull Racing kombót bizonyosan őrült nehéz lesz befogni. Bár ismerve Hamilton legendás szerencséjét, van esély a szoros végjátékra…

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük