FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

BRÉKING: Lewis Hamilton csapatot alapított, itt az X44 – VIDEÓ!

Már régóta tudjuk, hogy hamarosan elrajtol a világ legextrémebb autósport sorozata, az Extrem-E. Az viszont nem ki meglepetés, hogy a hatszoros F1 világbajnok is csatlakozik a mezőnyhöz!

A brit csapatfőnökként fogja segíteni majd a saját istállójának a munkáját. A pilótáinak kiléte egyelőre még nem ismert, de a végcél annál inkább: felhívni a figyelmet a globális klímaváltozásra. Hamilton már eddig is nagy szószólója volt a környezet és állatvédelemnek, most pedig újabb frontot nyitott azzal, hogy csatlakozik az elektromos tereprali sorozathoz:

„Izgalmas dologba vágtam bele, jó móka lesz csapatvezetőként is megméretni magam. Együtt elég erősek vagyunk, hogy felhívjuk a figyelmet, és változást érjünk el a témában, nagyon örülök neki, hogy erre a versenyzést is felhasználhatjuk. Alig várom már, hogy élesben is belevágjunk, hogy elrajtoljon ez az új sorozat, úgy gondolom, elképesztő dolgokra lehetünk képesek.”

Az Extrem-2021 januárjában rajtol, és a világ legzordabb tájain fog versenyezni: Szenegál, Szaúd-Arábia, Grönland, Brazília, és Namíbia lesznek a helyszínek. Az összes versenygép egyforma lesz, elektromos hajtással, és egyen abroncsokkal üzemel majd, ezzel is felhívva a figyelmet az elektromos autózás biztató jövőképére. A mezőnybe több ismert csapat is beadta a jelentkezését, mindenki számára jól cseng Andretti, Chip Ganassi, vagy éppen a HWA neve. És most már az X44 is.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük