BRÉKING: Lewis Hamilton színesebb Forma-1-et akar

Abszurd, vagy teljesen jogos? Nem tisztünk megítélni, de Hamilton F1-es #BlackLivesMatter kampánya már nem merül ki pusztán Instagram posztokban és teátrális akciók hirdetésében. A hatszoros világbajnok a tettek mezejére lépett!

Már George Floyd esete előtt is gyakorta szólalt fel a rasszizmus ellen a versenyző, és emlékeztetett: a karriere során neki is számos alkalommal kellett megbirkóznia igazságtalan előítéletekkel, rasszista felhangokkal. Mindmáig ő az egyetlen olyan F1-es világbajnok, aki a munkásosztályból érkezett meg a sportág csúcsára, ráadásul feketeként.

Ezen mindenképp változtatni szeretne, ezért megalapította a Hamilton bizottságot, ezt pedig az ismert The Sunday Times sajtótermékében jelentette be. A bizottság feladata lesz, hogy a királyi mérnökképzéssel összehangolt munkában egyre több fekete bőrű mérnökjelöltnek adjanak lehetőséget a tudomány, és a technológia területén.

„Meg fogjuk vizsgálni, hogy miért hiányoznak a motiváló karriermodellek, és bátorítani akarjuk őket, hogy tanuljanak, fejlődjenek, és csatlakozzanak ők is a versenyzés világához. Szeretném, ha befolyásos emberek, politikusok és cégtulajdonosok is segítenék a törekvéseinket.

Húsz év elteltével, ha visszatekintek, jó lenne azt látni, hogy a sportág sokszínű és komplex ágazattá nőtte ki magát. Örülnék, ha elmondhatnám, hogy ez a környezet nem csak egyetlen munkásosztálybeli kölyöknek kedvezett…” – nyilatkozta Hamilton, aki ezzel a lépéssel lényegében lemásolta az amerikai filmiparból már jól ismert berendezkedést.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Daimler AG

Array

1 thoughts on “BRÉKING: Lewis Hamilton színesebb Forma-1-et akar

  1. Névtelen says:

    Louis Hamilton ist nicht der einzige,der aus der Arbeiterklasse der Formel 1 Gipfel angekommen den den ist,darf man nicht vergessen Kimi Raikkönnen auch nicht.
    Die F1 Fahrer werden nicht wertvoller,wenn sehr vielmals in der Media sich beschäftigen.
    G.Sipos

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Imola, FP1: Ferrari előny, gyengélkedő Red Bull

Az előrejelzéseket meghazudtolva tökéletes versenyidőben, megváltoztatott bukóterekkel, számos fejlesztést felvonultató istállóval indult az Emilia Romagna [...]

Érdekel
BRÉKING: Imolába visszatértek a KAVICSÁGYAK

A Forma-1 így akarja elejét venni a sokszor már nézők számára is frusztráló pályahatár mizériának, [...]

Érdekel
Chandok: „Norris IMOLÁBAN is győzhet…”

Karun Chandok szerint a McLaren és Lando Norris Miamiban látott formája nem csupán egy fellángolás [...]

Érdekel
Alonso: „Én leszek a pilótapiac legfontosabb szereplője!”

A szezon végén rengeteg versenyző szerződése fog lejárni, így komoly pilótakeringő várható. Ennek az eseménysornak [...]

Érdekel
2024: Ebben a versenyben már győzött is Verstappen

Ez pedig nem más, mint a fizetések rangsora. A Red Bull Racing szupersztárja masszívan körözi [...]

Érdekel
A második tesztnapot a Scuderia Ferrari húzta be

Ma délelőtt Bahreinbe beköltözött Las Vegas: Egy csatornafedél okozott kalamajkát, amelynek hatására egy időre fel [...]

Érdekel