Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

CIKI: Újabb legenda szólt be Lewis Hamiltonnak…

Lewis Hamilton már a Schumacheri út célegyenesében jár, ez pedig a rajongók mellett a kritikusokat is előszedi a kalapból. Már a szakmából is egyre gyakrabban kritizálják a brit rekordert.

Ezúttal Sir Jackie Stewart elmélkedett arról, hová is sorolható honfitársa a legnagyobb nevek között. A valaha élt legjobbak listáján magának szintén helyet követelő Stewart elismeri, és kedveli Hamiltont, de véleménye szerint a tengernyi sikert nem csupán a tehetségének, és az elvégzett munkájának köszönheti:

„Lewis egy rendkívüli pilóta, a legfőbb erénye a stabilitása, nagyon keveset hibázik. Ugyanakkor erre Fangio is képes volt, csak egy sokkal nehezebb, és összetettebb időszakban, ezért nekem ő a világ legjobbja. Versenyzett a Ferrarival, Maseratival, a Mercedessel világbajnok lett, mellette pedig sok más sorozatban is taposta a gázt…

Nem akarom negatívan megítélni Lewist, de Niki Lauda és Toto Wolff olyan csapatot rakott össze, olyan költségvetést és szakembergárdát hozott tető alá, amely szinte példátlan a sportág történelmében. Ennél fogva ő a legjobb autóban ülhet, és kis túlzással élve, így akkora különbséggel nyerhet, amekkorával csak akar. Az én időmben ez nem lett volna lehetséges, és talán ezért is illetik őt kritikával mostanság, amikor szóba kerülnek az eredményei.”

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: AP

One thought on “CIKI: Újabb legenda szólt be Lewis Hamiltonnak…

  1. Tóth Istvánné says:

    Helló. Jó lenne ha nem lenne a hátérkép a szöveget alig lehet elolvasni! Nagyon rossz a szemnek!!!! Változtatni kéne ezen. Már egyszer írtam önöknek de ha nem változtatni akkor sajnos nem fogom tovább olvasni Önöket! Köszönöm.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük