FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

DRÁMAI módon ZUHANT Lewis Hamilton népszerűsége? SZAVAZZ a cikkben!

A sportújságírásnak megvan az a bája, hogy az ember gyakorta téved különböző hazai/nemzetközi F1-es közösségi felületek kommentszekciójába. Az ott tapasztaltak alapján bátran kijelenthető, népszerűség szempontjából hatalmasat bukott az immáron megkérdőjelezhetetlenül legeredményesebb F1-es autóversenyző.

Lewis Hamilton mindig is megosztó személyisége volt a Formula-1-nek, talán nincs is még egy olyan pilóta, akiről ennyire eltérő véleménnyel voltak, vannak, és valószínűleg lesznek is a drukkerek. Ám 2019-től kezdődően egy nagyon érdekes tendencia figyelhető meg vele kapcsolatban: míg ez időtájt a haragosait még masszívan elnyomták a pozitív hangok, ez leginkább a tavalyi esztendő hatására erősen megfordulni látszik. Míg néhány éve még csak szimplán hülyének nézték azt, aki Hamiltont Ayrton Sennához, vagy Michael Schumacherhez hasonlította, ma már minden alkalommal virtuális lincselés jár ezért.

Ebben szerepe van Hamilton bálványdöntésének, és a nyilvánvalóan egyre fokozódó dominanciájának (ami valljuk meg, bizonyos szempontból nem több, mint szurkolói szentimentalizmus), ugyanakkor 2020 ügyei (BLM hisztéria, George Russell teljesítménye, szerződés szappanopera, na meg a misztikus GR-záradék) már szakmai szemmel nézve is minimum vitathatók. Az egyébként megkérdőjelezhetetlenül briliáns képességű Hamilton becipelte a politikát a Forma-1-be, és egy egyébként is nehéz szezonban a teátrális performanszaival csak rontott a liga, valamint a saját megítélésén is. Utóbbin nem is keveset…

Természetesen (ha még oly furcsa is) vannak olyanok, akiknek mindez bejött, de összességében elmondható, hogy egyfajta csitulni nem nagyon akaró népharag zúdult a hétszeres világbajnok nyakába. Ez egy szubjektív újságírói vélemény, annál is inkább, mivel a FansBrands magazinján kívül még nem foglalt más állást ebben a témában.

Viszont, ha már egyszer belevágtunk ebbe, akkor legyen teljes a történet, lássuk a TI VÉLEMÉNYETEKET is: Szavazzatok alább, szerintetek is romlott Lewis Hamilton megítélése, vagy ez csupán képzelgés a részünkről?

Írta: Tóth Krisztián Márk

One thought on “DRÁMAI módon ZUHANT Lewis Hamilton népszerűsége? SZAVAZZ a cikkben!

  1. Névtelen says:

    A két korszakot nem lehet össze hasonlítani,ill a két versenyzőt sem.Hamilton most,Shumi akkor,ennyi????????????

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük