Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Ecclestone: „Lewis Hamilton 2020-ban is bajnok lesz!”

Az ex Forma-1 vezér szerint teljesen mindegy, hány futamból áll majd az idei szezon, a végén így is úgy is Hamilton lesz a bajnok. Az egykori nagyfőnök a brit hazai nagydíjáról is beszélt.

Az elmúlt héten Nico Rosberg még arról beszélt, hogy a rövidített szezon Max Verstappen világbajnoki esélyeit nagymértékben megnövelhetik, azonban ezzel a véleménnyel nem mindenki ért egyet. Bernie Ecclestone sem.

„Úgy gondolom, Lewisnak mindegy, hogy kevesebb vagy több verseny lesz idén, mindenképpen meg fogja nyerni a világbajnokságot. Teljesen mindegy, hogy nyolc, tizenhat futamról, vagy teljes évadról beszélünk, ő a legfőbb esélyes.

Amikor elindul a szezon, ti is meglátjátok majd, hogy a végén ki kerül be a történelemkönyvekbe, hogy ki lesz a 2020-as győztes. Én még azt is el tudom képzelni, hogy minden versenyt megnyer, az pedig maga lenne a katasztrófa… Ez nem tenne túl jót a sportág megítélésének.

Ecclestone arról is beszélt, hogy a Brit Nagydíjnak otthont adó Silverstone miatt nem kell aggódni. Szerinte, ha esetleg a 2020-as katyvaszban valamiért elmaradna az ottani futamrendezés, akkor sem kell aggódni a pálya jövője miatt. Mint ismeretes, az angol pálya döntéskényszerbe hozta a sorozatot, mert a versenyük elmaradása esetén teljes költség visszatérítést követel a ligától:

„Nem gondolom, hogy különösebb gondjaik lennének, egy nagyon jól szervezett, jól menedzselt helyszínről van szó, nem ők függnek az F1-től, hanem pont fordítva. Az is előfordulhat, hogy több Formula-1-es futamot is rendezhetnek idén, még minden képlékeny. Ugyan most senkinek sem könnyű, de ők több lábon állnak, meg kell vizsgálniuk, hogy maradhatnak továbbra is versenyképesek, hogyan lehetnek még jobbak.” – mondta el a legendás szakember a BBC-nek.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images