Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Pont kerülhet a csata végére Amerikában

Bár még négy verseny hátra van a 2017-es F1-es szezonból,
az is előfordulhat, hogy a hétvégén bajnokot avatunk.
A szezon egészét nézve, nem arra számítottunk, hogy már 4 futammal a vége előtt eldőlhet a bajnoki cím sorsa, sokkal inkább egy végletekig kiélezett csatát vártunk a brit és a német világbajnok között, ami csak a szezon utolsó versenyén Abu-Dhabiban fog eldőlni.

Azonban a technika közbeszólt, Sebastian Vettel az utolsó három versenyből kettőt idő előtt kényszerült befejezni, miközben riválisa mindhárom versenyen dobogón ünnepelhetett, ebből kétszer az első helyen intették le.
Ennek köszönhetően úgy érkezünk meg Austinba, hogy Hamilton 59 ponttal vezeti a bajnokságot német riválisa előtt, ami több, mint két futamgyőzelemnyi előnyt jelent.

A világbajnokság alakulása Belgiumtól Japánig
A világbajnokság alakulása Belgiumtól Japánig

Akár a bajnokság is eldőlhet ezen a hétvégén.
Ha az 59 pontos előnyben lévő Lewis Hamilton a hétvégi Amerikai nagydíjon nyer, Sebastian Vettel pedig az ötödik helynél hátrébb végez, a bajnokság eldől.

Természetesen fordulhat még a kocka, Hamilton-t és a Mercedes-t is érheti még olyan pech sorozat, mint ami a Ferrari-t üldözi az elmúlt versenyeken. De lássuk be nagyon nehéz dolga van a németnek és a Ferrarinak, ha idén bajnoki címet szeretnének ünnepelni.

Szerinted ki lesz 2017 világbajnoka?
Tud-e fordítani Vettel és a Ferrari vagy borítékolható Hamilton újabb bajnoki címe?

Szólj hozzá alul! >>>

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük