FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Elismerés: Újabb DÍJAT NYERT Lewis Hamilton


Bár a versenypályán nem 2021 volt a brit pilóta legjobb éve, ez az elismerések számában nem igazán látszik meg. Hamilton nemrégiben begyűjtötte a lovagi címet, most pedig a Hawthorn Memorial Trophy-t zsákolta be.

Méghozzá 11. alkalommal, ami már önmagában véve is rekord! A Hawthorn Memorial Trophy egy, a legelső brit világbajnokról elnevezett elismerés, amely minden évben a brit nemzetközösséghez tartozó versenyzők között a legjobban szereplő pilóta kap. Mivel ez 2014 óta folyamatosan Lewis Hamilton, így a mostani „címvédése” sem forgott veszélyben.

A díjat Londonban, a királyi autóklubban adták át, a bejelentést követően több motorsport illetőségű elismerést is kiosztottak (Jamie Chadwick W-Series bajnokként az év versenyzője lett, Patrick O’Donovan a legjobb fiatalnak járó plakettet kapta meg, míg nem utolsósorban Jackie Stewartot életműdíjjal jutalmazták). Arról nincs információ, hogy ezúttal megjelent-e a hétszeres brit világbajnok, aki egyébként ma igencsak fontos jubileumot ünnepelhet: nyolc esztendeje ezen a napon csatlakozott a Mercedes kötelékéhez, amellyel a Formula-1 történetének legsikeresebb, ugyanakkor talán legvitatottabb versenyzőjévé is vált.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük