Ex kolléga: „Hamilton az autósport történelem LEGTEHETSÉGESEBB versenyzője!”

Lewis Hamilton és Nico Rosberg viszonya sokáig tökéletesnek mondható volt, de mikor ugyanazon célért kezdtek küzdeni, a baráti kapcsolatból komoly ellenségeskedésbe fajult. 2016-ban Rosberg legyőzte Hamiltont, majd visszavonult, de egyvalami nem változott.

Mégpedig a tény, hogy vetélytársa legyőzése ellenére is Lewis Hamiltont tartja a valaha volt legtehetségesebbnek – bizonyos tekintetben még Michael Schumachernél is erősebbnek – Nico Rosberg:

„Igazából Lewis egy ösztönös tehetség, elképesztő módon képes olvasni a pályán történt eseményeket, ebben ő a Formula-1 történelmének a legjobbja. De van egy nagy különbség Lewis és Michael között, mégpedig a hozzáállás. Lewis például utál tesztelni, míg Michael Schumacher legszívesebben állandóan tesztelt volna, mert hétszeres világbajnokként is tudta, hogy minden egyes megtett kilométer előre visz. Szorgalom és szenvedély, ebben jobb volt Michael. A Forma-1-et övező körítés viszont abszolút Hamilton pályája: ahogy a médiát kezeli, hogy a politika nyelvén is képes megszólalni, utóbbit rendkívüli érzékkel teszi.

Ugyanez igaz a pályán látott kétes szituációkkal, bármi is történik, bárki is a hibás, valahogyan mindig képes belőle jól kijönni, és az ellenfelét terhelni. Az is elképesztő benne, hogy hét bajnoki címmel a háta mögött is extramotivált tudott maradni, ennek a fényében még többet ér nekem a 2016-os világbajnoki cím. Ami az idei „trónfosztás” esélyét illeti, én német létemre sem osztom azt az elméletet, hogy ne érdemelné meg Lewis a nyolcadik címet is. Egyre jobban kirajzolódik, hogy történjen bármi, ő összeszedett és pokolian gyors, és látva az idei évet, még büszkébb vagyok arra, hogy képes voltam legyőzni.” – magasztalta az egekbe a volt csapattársa a világbajnoki címvédőt.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Array

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Alonso: „Én leszek a pilótapiac legfontosabb szereplője!”

A szezon végén rengeteg versenyző szerződése fog lejárni, így komoly pilótakeringő várható. Ennek az eseménysornak [...]

Érdekel
2024: Ebben a versenyben már győzött is Verstappen

Ez pedig nem más, mint a fizetések rangsora. A Red Bull Racing szupersztárja masszívan körözi [...]

Érdekel
A második tesztnapot a Scuderia Ferrari húzta be

Ma délelőtt Bahreinbe beköltözött Las Vegas: Egy csatornafedél okozott kalamajkát, amelynek hatására egy időre fel [...]

Érdekel
Brutális Red Bull fölény az első tesztnap után

A nem Red Bull Racing szurkolókat igencsak hidegzuhanyként érhette az F1-es tesztnapok elős felvonása, hiszen [...]

Érdekel
Alonso: „Soha nem voltam még ilyen jó formában!”

Fernando Alonso egyszerűen nem öregszik! A tesztnapok előtt kijelentette, hogy még soha az életben nem [...]

Érdekel
ITT az új Ferrari: bemutatkozik az SF24

A vörösök visszafogott elvárásokkal, de gyönyörű autóval érkeztek meg igazán 2024-be. Maranellóban az idei célok [...]

Érdekel