Ezt csinálja Lewis Hamilton a kényszerszünetben

Sok-sok év sport a legmagasabb szinten komoly erőpróba, amely alól a legjobbak sem menetsülnek. Bár a mezőnyben talán Lewis Hamilton szaladgálhat a „leghosszabb pórázon”, a brit így is eljátszott a gondolattal, hogy egy évre kiszakad az F1-es körforgásból.

Amiért ezt mégsem tette meg, az a technológia folyamatos, már-már követhetetlen változása, fejlődése.

„A Forma-1-ben rettentően gyorsan változik minden. Ha kimaradsz, akkor lemaradsz: a legjobb teljesítmény eléréséhez egyszerűen muszáj képben lenni az autóval, és a technika fejlődésével. Ezért is nem engedtem magamnak szünetet, ezért nem hagyok ki egy évet. A sors fura fintora, hogy most mégis a korai nyári szabadságot töltjük, amit még meg is toldottak.

Én a magam részéről ezt nagyon élvezem, fittebbnek és egészségesebbnek érzem magam, mint eddig bármikor. Hiányzott már ez a fajta hosszas feltöltődés, az, hogy most olyan dolgokkal is foglalkozhatok, amelyekre eddig nem jutott időm. Hasznosan töltöm a rám szakadt szabadságot, most például franciául tanulok.

Régi vágyam volt nyelvet tanulni, mert az angolon kívül nem beszélek mást. Nem jó érzés csak egyetlen nyelvet beszélni, ezért most igyekszem ezt korrigálni. Az iskolában franciául tanultam, most pedig eldöntöttem, hogy ezt egy kicsit felfrissítem, és magasabb szintre emelem. Épp egy online tanfolyamon veszek részt, hat héten át naponta kell gyűrnöm a leckéket. Amikor valamit csinálok, abba mindent beleadok, így fordulhatott elő, hogy sokkal gyorsabban haladok a tervezettnél. időnként tartok egy kis szünetet, és aztán újra nekirugaszkodom.” – mondta el Hamilton, mivel is tölti a napjait mostanság.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Planet F1

Array
Kanada, FP2: „Azért a víz az úr” (na meg Alonso)

Ezúttal nem hivatkozhattunk arra, hogy nem volt körözés a pályán, mert volt. Csak hát milyen [...]

Érdekel
SOK VÍZ, kevés akció: Norrisé az első menet Kanadában

Komoly esőzés, csúszás, sárga és piros zászlós fázisok, baleset, néhány kör után Lando Norris siker. [...]

Érdekel
Ő lehet a KÖVETKEZŐ F1-es távozó?

Ralf Schumacher szerint már meg is van, Esteban Ocon után kit tesznek majd lapátra következőleg [...]

Érdekel
F1 SAPKA INGYEN? Minden hétvégén A TIÉD LEHET egy!

Mi a FansBrandsnél folyamatosan arra törekszünk, hogy izgalmat csempésszünk a versenyhétvégékbe. Most egy olyan INGYENES [...]

Érdekel
Vasseur: „Hamilton és Leclerc NYERŐ PÁROS LESZ!”

Tagadhatatlan, hogy a Scuderia Ferrarinál nem szokás beállni a sorba. Az olaszok nem sok minden [...]

Érdekel
Perez hosszabbított – Az örök második TOVÁBBRA is marad a Red Bullnál

Hiába a számos jobbnak tűnő, pilótapiacon elérhető opció, hiába Sergio Perez gyenge teljesítménye, a Red [...]

Érdekel