FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

F1 VEZÉR: “Nem biztos, hogy Lewis Hamilton 2021-ben velünk lesz”

Az idei uborkaszezon slágertémája már bizonyosan Hamilton, és az ő szerződése körüli hercehurca marad. Mi magunk is időről időre megkapjuk, hogy felülünk a mesevonatra, hiszen úgyis csak parasztvakítás ez az egész história…

Nos, hogy mennyire nem erről van szó, azt nagyon jól jelzi a Formula-1 élére frissen megválasztott Stefano Domencicali minap adott interjúja. Ha valaki, akkor ő igazán tisztában van azzal, milyen presztízsveszteség érné a ligát az aktuális (ráadásul friss rekorder…) világbajnok kiszállásával:

„Legutóbb karácsonykor beszéltem vele. Készül az új szezonra, de azt nem árulta el nekem, hogy aláírja-e a Mercedes ajánlatát. A döntés végül is az ő kezében van, mert nagyszerű lehetőségei vannak, és nemcsak a sportágon belül. A Forma-1-ben jelenleg már őt tartják a világ legjobb versenyzőjének, éppen ezért lehetnek számára vonzóak más opciók és motivációk is. Egy dolog bajnokságokat nyerni, egy másik pedig esetlegesen egy új dimenzióban is a legnagyobbá válni. Én nagyon bízom abban, hogy megegyezik a Mercedessel, és 2021-ben is velünk marad, de biztosíték nincsen rá.

Domenicali arról is szót ejtett, hogy az ő általa megálmodott Forma-1-es világbajnokságban a jövőt előre vetítve mindennek a pilótáktól kell szólni majd. Az olasz szerint jó úton járnak, hiszen a mostani versenyzői minőség kiemelkedő: „Az elmúlt tíz esztendő legjobb mezőnyét láthattuk tavaly, hihetetlenül tehetséges fiataljaink vannak. Biztosra veszem, hogy rettentően motiválja őket az, amit Lewis Hamilton ebben a sportágban elért. El akarják csípni őt!” – elmélkedett az F1 főnöke.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük