FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

FIA: “Tolató Hamilton? HADD JÖJJÖN!”

Szürreális pillanatokból nem volt hiány az Emilia Romagna Nagydíjon, az egyik nehezen értelmezhető jelenet Lewis Hamilton kicsúszása utáni pályára tolatás volt. A monoposto kategóriákban ritkán (értsd: sosem) látható eseménysorról a Nemzetközi Autósport Szövetségnek is megvan a véleménye.

Méghozzá az, hogy kérem szépen, nincs itt semmi látnivaló! Sokak szerint Michael Masi versenyigazgató ismét átváltott Hamilton drukkerbe, ami azért egy kicsit erős, de tény, hogy már megint az az érzés maradt bennünk, hogy a britnek bármit szabad… Masi természetesen meg is indokolta, miért nem találták aggályosnak, miért nem vizsgálták meg a sokat vitatott Hamilton manővert:

„Kitolatott a kavicságyas bukótérből a pálya széléig. Közben hallgattuk a csapattal lefolytatott rádiózását, és Wolffék folyamatosan navigálták őt, szóval bármennyire is úgy tűnhetett, hogy elkeseredetten próbálkozik, pontosan képben volt azzal, hogy mit csinál. Nem volt igazi biztonsági kockázat, ezért én magam még csak nem is gondoltam arra, hogy utólagosan vizsgálnunk kellene ezt a szituációt. Ha Lewis nem figyelt volna ennyire, és a visszatérésével veszélyeztette volna a többi versenyzőt, egész biztosan szankcionáltuk volna őt. Nem a tolatásért, hanem a visszatérésért…” – nyilatkozta a futam után Michael Masi.

Hamilton is megszólalt a témában, de természetesen egy szóval sem említette azt, hogy a megmozdulása minimum érdekes volt:

„Egy örökkévalóságig tartott, amíg bevette az autóm a hátramenetet. Azt hittem, már nem is fog működni, és ott fejezem be a versenyt a falban. Amikor végre sikerült, csak arra koncentráltam, hogy minél előbb visszatérjek a kavicságyból a pályára. Ha nem ezt teszem, akkor dobhattuk volna versenyt, és még mindig ott csücsülnék…”

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.