FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Hamilton: “Én akartam lenni Ayrton Senna”

Lewis Hamilton már kisgyermekként is becsvágyó volt: Nagyon szeretett volna példaképéhez hasonlítani, de Superman is számításba jött. Nos, egyiküket már meg is előzte az örökranglistán.

Noha a brit szupersztár az elmúlt idők során már kétszer annyi világbajnoki címet és Forma-1-es futamot nyert, mint Ayrton Senna, egy interjúban továbbra is ugyanazzal a gyermeki lelkesedéssel beszélt a brazilról:

„Kisgyerekként két ember motivált: mindenáron Superman vagy Senna akartam lenni. Négyéves koromban távirányítós autókkal, nyolcévesen pedig már gokarttal versenyeztem. Csupán egyetlen dologgal lehetett csupán a tv elé ültetni: Ayrton versenyzésével!

Hittem, és hiszek is abban, hogy ha van egy végcélunk, az rengeteg munkával elérhető. Ahogy néztem Sennát, tudtam, hogy egyszer Forma-1-es versenyző, és világbajnok akarok lenni. Az lettem. Mindenki sajátmagát tartja a legjobbnak, és ez jól is van így.

Nem szabad magad máshoz hasonlítani, mert azzal kétségeket ébreszthetsz magaddal szemben. Ezért a riválisaim közül nem nézek fel senkire sem, továbbra is csupán egyetlen ember motivál: Ayrton Senna.

Ha egy napon már úgy érzem, hogy mindent elértem, akkor további célok és újabb érdekes dolgok felé szeretnék fordulni. A bakancslistámon szerepel még a Mount Everest megmászása, az űrutazás, és megtanulni Michael Jackson híres Moonwalker táncát.” – kalandozott messzi vizekre nyilatkozatában a hatszoros világbajnok.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images