FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Hamilton: „Nem csupán Schumacher érdeme a Ferrari hihetetlen rekordja”

Ahogy közeledik az „őrségváltás” ideje, úgy kerül napról napra jobban az előtérbe Lewis Hamilton. Ám ezúttal nem más hasonlította össze az ő munkásságát a német ikonnal, maga elmélkedett.

A Hamilton érdemeit kicsinyíteni igyekvők tábora gyakran a brit szemére veti, hogy amíg Michael Schumacher egyedül építette fel a Ferrarit, addig ő csak beleült a készbe. Ehhez a gondolatmenethez fűzte hozzá saját véleményét a Mercedes pilótája:

„Sokan azt beszélték, hogy Michael egy személyben juttatta csúcsra a Ferrarit. De a siker sosem egyetlen ember érdeme. A Mercedest sem én váltottam meg, ahogy ő sem a Scuderiát. Bármennyire is szeretem Michaelt, bármekkora legenda is ő, ez akkor is csapatmunka eredménye. Rengetegen dolgoznak a háttérben azon, hogy ez megvalósulhasson, és nagyon fontos az együttműködés. Mi versenyzők vagyunk a kormánynál, de a csapat nélkül nincs autó, amit vezessünk.

A technika elengedhetetlen, és nagyon sokat fejlődött az elmúlt idők során. Azonban a tökéletes autót csak az emberi tényező tudja valóban győzelemre vinni, sem Michaelt, sem engem, sem mást nem lehet szimulálni, vagy pótolni… A mi dolgunk, hogy az élre álljunk, és a visszajelzéseinkkel a megfelelő úton tartsuk azt az istállót, ahol dolgozunk. Fejlődésre sarkallni és inspirálni kell a csapatot, és közben nem feledni, hogy nélkülük sehol sem lennénk.” – összegezte gondolatait a hatszoros vb-győztes címvédő.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: GiveMeSport

 

2 thoughts on “Hamilton: „Nem csupán Schumacher érdeme a Ferrari hihetetlen rekordja”

  1. Gál János says:

    Heló csak egy dolgot szeretnék megemlíteni, Schumi képes volt arra hogy az elsösorban végezzen akkor is ha az utolsó helyről rajtolt. Sajnos Hamiltonról ugyan ezt elmondani nem lehet. Az biztos hogy ő is jó pilóta de Schumi az Schumi és mindegy hogy előbb vagy utóbb megdönti a rekordjait de soha nem lessz olyan mint amilyen Schumi volt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük