Hamilton túl sokat szövegel, cselekedjen helyette!

Noha a brit világbajnok már számos alkalommal felszólalt az utóbbi években horrorisztikusan megdrágult autósporttal szemben, egy pályatársa szerint ez csupán duma: a Formula-E sorozatban szereplő Oliwer Rowland a jócskán kevesebb fizetéséből több gokartos tehetséget is támogat, így érthetően zavarja Hamilton viselkedése.

Lewis Hamiltonnak átlagos családi hátérrel sikerült eljutni a Forma-1-be, ez manapság már teljesen elképzelhetetlen dolog.

„Apám körülbelül húszezer fontot áldozott a versenyzésre, és bizony jó pár alkalommal jelzálog terhelte az otthonunkat. Mostanság már annyira megdrágult a sport, hogy arról a szintről, ahol mi álltunk, lehetetlen elérni a Formula-1-et.” – jelentette ki nemrégiben a Mercedes pilótája. Oliver Rowland szerint kollégája szavai mögött nincs valódi tartalom:

 Tisztában vagyok azzal, mibe kerül egy gokartcsapat versenyeztetése. Jómagam is támogatok néhány srácot, vagy más egyéb szívességekkel igyekszem segíteni őket a karrierükben. Nem vagyok azon az anyagi szinten, ahol az F1-es topversenyzők, de nem sajnálom a pénzt rá, hogy azoknak a tehetségeknek adjak, akik enélkül nem juthatnának el a következő szintre. Viszont úgy látom, többen csak hakniznak a sajtóban azzal, hogy drága a sport, ugyanakkor nem segítenek. Pedig bőven megtehetnék…

Amikor ezeket olvasom, az igazán dühítő tud lenni. Csak panaszkodnak, de a nyilvánvaló lehetőségeik ellenére sem tesznek semmit. Pár hónapja épp Lewis mondta el, hogy mi kellene ahhoz, hogy a motorsport legalsó szintjén rekedtek képesek legyenek továbblépni. Csak gondoljunk bele, ha a nyilatkozatok helyett inkább a nevét adná néhány versenyzőhöz, azzal mennyi támogató bevonzható lenne az illetőnek, neki pedig semmibe sem kerülne.” – szúrt oda keményen az egykori F2-es élmenő, jelenleg a Formula-E Nissan e.dams csapatában versenyző Rowland.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Planet F1

Array
Kanada, FP2: „Azért a víz az úr” (na meg Alonso)

Ezúttal nem hivatkozhattunk arra, hogy nem volt körözés a pályán, mert volt. Csak hát milyen [...]

Érdekel
SOK VÍZ, kevés akció: Norrisé az első menet Kanadában

Komoly esőzés, csúszás, sárga és piros zászlós fázisok, baleset, néhány kör után Lando Norris siker. [...]

Érdekel
Ő lehet a KÖVETKEZŐ F1-es távozó?

Ralf Schumacher szerint már meg is van, Esteban Ocon után kit tesznek majd lapátra következőleg [...]

Érdekel
F1 SAPKA INGYEN? Minden hétvégén A TIÉD LEHET egy!

Mi a FansBrandsnél folyamatosan arra törekszünk, hogy izgalmat csempésszünk a versenyhétvégékbe. Most egy olyan INGYENES [...]

Érdekel
Vasseur: „Hamilton és Leclerc NYERŐ PÁROS LESZ!”

Tagadhatatlan, hogy a Scuderia Ferrarinál nem szokás beállni a sorba. Az olaszok nem sok minden [...]

Érdekel
Perez hosszabbított – Az örök második TOVÁBBRA is marad a Red Bullnál

Hiába a számos jobbnak tűnő, pilótapiacon elérhető opció, hiába Sergio Perez gyenge teljesítménye, a Red [...]

Érdekel