Hamilton túl sokat szövegel, cselekedjen helyette!

Noha a brit világbajnok már számos alkalommal felszólalt az utóbbi években horrorisztikusan megdrágult autósporttal szemben, egy pályatársa szerint ez csupán duma: a Formula-E sorozatban szereplő Oliwer Rowland a jócskán kevesebb fizetéséből több gokartos tehetséget is támogat, így érthetően zavarja Hamilton viselkedése.

Lewis Hamiltonnak átlagos családi hátérrel sikerült eljutni a Forma-1-be, ez manapság már teljesen elképzelhetetlen dolog.

„Apám körülbelül húszezer fontot áldozott a versenyzésre, és bizony jó pár alkalommal jelzálog terhelte az otthonunkat. Mostanság már annyira megdrágult a sport, hogy arról a szintről, ahol mi álltunk, lehetetlen elérni a Formula-1-et.” – jelentette ki nemrégiben a Mercedes pilótája. Oliver Rowland szerint kollégája szavai mögött nincs valódi tartalom:

 Tisztában vagyok azzal, mibe kerül egy gokartcsapat versenyeztetése. Jómagam is támogatok néhány srácot, vagy más egyéb szívességekkel igyekszem segíteni őket a karrierükben. Nem vagyok azon az anyagi szinten, ahol az F1-es topversenyzők, de nem sajnálom a pénzt rá, hogy azoknak a tehetségeknek adjak, akik enélkül nem juthatnának el a következő szintre. Viszont úgy látom, többen csak hakniznak a sajtóban azzal, hogy drága a sport, ugyanakkor nem segítenek. Pedig bőven megtehetnék…

Amikor ezeket olvasom, az igazán dühítő tud lenni. Csak panaszkodnak, de a nyilvánvaló lehetőségeik ellenére sem tesznek semmit. Pár hónapja épp Lewis mondta el, hogy mi kellene ahhoz, hogy a motorsport legalsó szintjén rekedtek képesek legyenek továbblépni. Csak gondoljunk bele, ha a nyilatkozatok helyett inkább a nevét adná néhány versenyzőhöz, azzal mennyi támogató bevonzható lenne az illetőnek, neki pedig semmibe sem kerülne.” – szúrt oda keményen az egykori F2-es élmenő, jelenleg a Formula-E Nissan e.dams csapatában versenyző Rowland.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Planet F1

BBC – Az FIA vizsgálata bin Sulayem BOSSZÚJA Wolff ellen!

Meghökkentő dolgot állít az angol közszolgálati média: Szerintük az FIA egy újságcikk által indított vizsgálata [...]

Érdekel
Valtteri Bottas naptár

Bottas – SportszerűSEG(G)ből JELES! Valtteri Bottas sosem lesz világbajnok, ám nagy valószínűséggel már így is [...]

Érdekel
Az F1 TELJES MEZŐNYE kiáll a Wolff házaspár mellett

Mint ahogy azt mi is megírtuk, egy újságcikk után kirobbant botrány után az FIA vizsgálatot [...]

Érdekel
Norris: „Biztos vagyok abban, hogy jövőre MEGLESZ az első győzelmem”

Abban majdnem minden Formula-1 szimpatizáns egyetért, hogy a sorozatban jelenleg is egy generációváltás zajlik. Ennek [...]

Érdekel
MARKO szerint ezért nem működne egy csapatban Verstappen és Hamilton…

Dr. Helmut Marko akaratán kívül is megerősítette a pletykákat: Lewis Hamilton közvetve, vagy közvetlenül, de [...]

Érdekel
DAGAD a Wolff botrány: Wolffék szerint az FIA a hibás, akik még NŐGYÜLÖLŐK IS

Aki nem lenne képben a storyval, annak röviden annyi, hogy a FOM (Formula One Managemant) [...]

Érdekel