FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

HIVATALOS: Lewis Hamilton marad a Mercedesnél

Alig egy órája, hogy bejelentették a hírt a felek, miszerint folytatódik a „sportvilág legsikeresebb együttműködése.” Hamilton aláírt, de a részletekről vajmi keveset lehet tudni…

Az istálló által kiadott hivatalos közleményben nyoma sincs annak, hogy a brit világbajnok mennyi időre írt alá, egyedül csapatfőnöke árult el némi részinformációt. Versenyző és csapata elkötelezettek egymás iránt, a pályán és azon kívül is:

A közlemény szerint ez a közös elköteleződés jelenti a szerződés alapját, és azt is hozzátettek, hogy a megállapodás értelmében lesz egy közös jótékonysági alapítványuk, amelynek feladata a motorsportban való sokszínűség növelése, elérése lesz.

“Nagy izgalommal várom a kilencedik közös szezonunkat a Mercedesnél. Elképesztő dolgokat sikerült elérnünk együtt, és szeretnénk erre az alapra még többet építeni, folyamatosan fejlődni a pályán, valamint azon kívül is. Azzal kapcsolatban szintén nagyon elkötelezett vagyok, hogy folytassuk, amit tavaly elkezdtünk. Sokszínűbbé szeretnénk tenni a motorsportot, nem csupán a jelent, de a következő generációkat is – nagyon hálás vagyok a Mercedesnek azért, hogy támogat ebben. Nagy dolognak tartom, hogy elindítjuk a közös jótékonysági alapítványunkat, és nagyon motivál mindaz, amit együtt megalkothatunk. Alig várom, hogy újból ott lehessek a pályán márciusban.” – mondta el Lewis Hamilton.

Toto Wolff ehhez annyit tett hozzá, hogy mindig is a közös munkában hittek, de a 2020-as nem mindennapi szezon után idő kellett hozzá, hogy megállapodjanak a részletekben. Wolff szerint egy évre állapodtak meg Hamiltonnal, és egy hosszabb lélegzetvételű közös projektet is elindítanak.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük