HIVATALOS: Lewis Hamilton marad a Mercedesnél

Alig egy órája, hogy bejelentették a hírt a felek, miszerint folytatódik a „sportvilág legsikeresebb együttműködése.” Hamilton aláírt, de a részletekről vajmi keveset lehet tudni…

Az istálló által kiadott hivatalos közleményben nyoma sincs annak, hogy a brit világbajnok mennyi időre írt alá, egyedül csapatfőnöke árult el némi részinformációt. Versenyző és csapata elkötelezettek egymás iránt, a pályán és azon kívül is:

A közlemény szerint ez a közös elköteleződés jelenti a szerződés alapját, és azt is hozzátettek, hogy a megállapodás értelmében lesz egy közös jótékonysági alapítványuk, amelynek feladata a motorsportban való sokszínűség növelése, elérése lesz.

„Nagy izgalommal várom a kilencedik közös szezonunkat a Mercedesnél. Elképesztő dolgokat sikerült elérnünk együtt, és szeretnénk erre az alapra még többet építeni, folyamatosan fejlődni a pályán, valamint azon kívül is. Azzal kapcsolatban szintén nagyon elkötelezett vagyok, hogy folytassuk, amit tavaly elkezdtünk. Sokszínűbbé szeretnénk tenni a motorsportot, nem csupán a jelent, de a következő generációkat is – nagyon hálás vagyok a Mercedesnek azért, hogy támogat ebben. Nagy dolognak tartom, hogy elindítjuk a közös jótékonysági alapítványunkat, és nagyon motivál mindaz, amit együtt megalkothatunk. Alig várom, hogy újból ott lehessek a pályán márciusban.” – mondta el Lewis Hamilton.

Toto Wolff ehhez annyit tett hozzá, hogy mindig is a közös munkában hittek, de a 2020-as nem mindennapi szezon után idő kellett hozzá, hogy megállapodjanak a részletekben. Wolff szerint egy évre állapodtak meg Hamiltonnal, és egy hosszabb lélegzetvételű közös projektet is elindítanak.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

F1 VEZÉR: Jövőre szorosabb lesz…

Idén kis túlzással már a bajnokság negyedénél lefutott volt a vb-cím sorsa, ergo nem sokat [...]

Érdekel
HAMILTON: „Nem hallgattak rám, EZÉRT tartunk itt”

Vagy Lewis Hamilton kezdett rá ismételten az ismert „megint nem hallgattak rám” nótára, vagy a [...]

Érdekel
FIA elnök: „Van esély rá, hogy MASI visszatérjen!”

Mohammed bin Sulayem, a Nemzetközi Autósport Szövetség elnöke (nem is annyira) meglepő kijelentést tett: Ha [...]

Érdekel
DRASZTIKUS átalakítások a Mercedes 2024-es autóján

2022 után idén is komoly vereséget szenvedett a Lewis Hamilton által vezetett istálló, ezt pedig [...]

Érdekel
Abu Dhabi: Az Alpine zárta az élen 2023 utolsó tesztjét

Esteban Ocon volt a leggyorsabb a szezon utolsó menetén, amely késéssel indult és kaotikus pillanatokat [...]

Érdekel
ALONSO: „Ez volt életem egyik LEGJOBB SZEZONJA”

Fernando Alonso nem feltétlenül elégedett az Aston Martin 2023-as szezonjának alakulásával, saját teljesítményével már annál [...]

Érdekel