Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Kezdhetjük ízlelgetni: SIR Lewis Hamilton!

Évek óta rendszeres beszédtéma a szaksajtóban a brit világbajnok lovaggá ütésének kérdése, de idáig ennél tovább nem is nagyon jutott az ügy. Az angol királyi források szerint ez most könnyen megváltozhat.

A hírhedt Sun című bulvárlap mindezt már tényként hozta le, azt írták, hogy a sportoló 2021 elején megkapja a Sir ranggal járó névelőt. Amikor előkerül a lovagi cím, az érvek mellett gyakran felcsendülnek ellenző hangok is, amelyek legfőképpen Hamilton adóügyeire koncentrálnak, de a brit magazin szerint mindez nem bír befolyással majd, mert a pilóta körül minden törvényes, semmiféle vizsgálat nem folyt, vagy folyik vele szemben. Egy hírügynökség megkereste a Lordok Házának ex miniszterét, aki a brit parlament lelkes lobbistája az Forma-1-hez köthető ügyekben:

„Ha ez a hír igaz, én bizony nagy örömmel veszem, ha Lewis végre csatlakozhat a lovaggá ütött hírességek táborába. Lewis egy igazi bajnok, a legnagyobb és legismertebb brit sportember a világon. Tovább fokozza az érdemeit, hogy szerény háttérrel indult, és onnan érte el ezeket a hihetetlen sikereket. Ő egy példakép a fiataloknak, aki bizonyítja, hogy kitartással és kellő akaraterővel bármit el tudnak érni, nemtől, etnikumtól, és háttértől függetlenül is.” – mondta el Peter Hain.

Hamilton lovaggá ütéséért már a brit motorsport-szövetség is kardoskodott, még petíciót is küldtek az érintetteknek. Igazi elismerés, hogy a Lewis Hamiltont gyakorta ekéző Sir Jackie Stewart is kardoskodik honfitársa mellett, és időszerűnek tartaná a Mercedes hétszeres vb-győztesének megkoronázását.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Metro UK

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük