Kezdhetjük ízlelgetni: SIR Lewis Hamilton!

Évek óta rendszeres beszédtéma a szaksajtóban a brit világbajnok lovaggá ütésének kérdése, de idáig ennél tovább nem is nagyon jutott az ügy. Az angol királyi források szerint ez most könnyen megváltozhat.

A hírhedt Sun című bulvárlap mindezt már tényként hozta le, azt írták, hogy a sportoló 2021 elején megkapja a Sir ranggal járó névelőt. Amikor előkerül a lovagi cím, az érvek mellett gyakran felcsendülnek ellenző hangok is, amelyek legfőképpen Hamilton adóügyeire koncentrálnak, de a brit magazin szerint mindez nem bír befolyással majd, mert a pilóta körül minden törvényes, semmiféle vizsgálat nem folyt, vagy folyik vele szemben. Egy hírügynökség megkereste a Lordok Házának ex miniszterét, aki a brit parlament lelkes lobbistája az Forma-1-hez köthető ügyekben:

„Ha ez a hír igaz, én bizony nagy örömmel veszem, ha Lewis végre csatlakozhat a lovaggá ütött hírességek táborába. Lewis egy igazi bajnok, a legnagyobb és legismertebb brit sportember a világon. Tovább fokozza az érdemeit, hogy szerény háttérrel indult, és onnan érte el ezeket a hihetetlen sikereket. Ő egy példakép a fiataloknak, aki bizonyítja, hogy kitartással és kellő akaraterővel bármit el tudnak érni, nemtől, etnikumtól, és háttértől függetlenül is.” – mondta el Peter Hain.

Hamilton lovaggá ütéséért már a brit motorsport-szövetség is kardoskodott, még petíciót is küldtek az érintetteknek. Igazi elismerés, hogy a Lewis Hamiltont gyakorta ekéző Sir Jackie Stewart is kardoskodik honfitársa mellett, és időszerűnek tartaná a Mercedes hétszeres vb-győztesének megkoronázását.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Metro UK

 

Array

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kanada, FP2: „Azért a víz az úr” (na meg Alonso)

Ezúttal nem hivatkozhattunk arra, hogy nem volt körözés a pályán, mert volt. Csak hát milyen [...]

Érdekel
SOK VÍZ, kevés akció: Norrisé az első menet Kanadában

Komoly esőzés, csúszás, sárga és piros zászlós fázisok, baleset, néhány kör után Lando Norris siker. [...]

Érdekel
Ő lehet a KÖVETKEZŐ F1-es távozó?

Ralf Schumacher szerint már meg is van, Esteban Ocon után kit tesznek majd lapátra következőleg [...]

Érdekel
F1 SAPKA INGYEN? Minden hétvégén A TIÉD LEHET egy!

Mi a FansBrandsnél folyamatosan arra törekszünk, hogy izgalmat csempésszünk a versenyhétvégékbe. Most egy olyan INGYENES [...]

Érdekel
Vasseur: „Hamilton és Leclerc NYERŐ PÁROS LESZ!”

Tagadhatatlan, hogy a Scuderia Ferrarinál nem szokás beállni a sorba. Az olaszok nem sok minden [...]

Érdekel
Perez hosszabbított – Az örök második TOVÁBBRA is marad a Red Bullnál

Hiába a számos jobbnak tűnő, pilótapiacon elérhető opció, hiába Sergio Perez gyenge teljesítménye, a Red [...]

Érdekel