Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Kínos: Csúnyán felült egy ÁLHÍRNEK Lewis Hamilton

De ami sokkal kellemetlenebb, hogy a „benézett” újságcikk hatására burkoltan még meg is vádolta rasszizmussal Helmut Markót. Áll a bál, és hol van még a szezonkezdet!?

Hamiltont az elmúlt hetekben annyira lángra gyújtotta a Black Lives Matter mozgalom harcának támogatása, hogy még az általa fogyasztott sajtótermék hitelessége sem érdekli, ha az egyezik a véleményével. A hiba teljesen emberi, de nem egy hatszoros világbajnok Forma-1-es szupersztártól, aki hozzá van szokva ahhoz, hogy minden egyes lépését dokumentálják.

A Hamilton idei legnagyobb ellenfelének Max Verstappent kikiáltó Marko „lenyilatkozta” a német RTL-nek, hogy „a Red Bullnál kapóra jöhet nekik az, hogy Lewis Hamilton figyelmét teljesen más dolgok kötik le a szezonkezdet előtt. Véleménye szerint, amíg egyesek életekért harcolnak, addig Verstappen csak egyetlen dologra koncentrál, mégpedig a világbajnoki győzelemre.”

A lázban égő Hamilton erre rögtön ugrott, és keményen „visszaszólt” a Red Bull tanácsadójának:  

„Nagyon elszomorít, hogy az esélyegyenlőségért fojtatott küzdelmemet csak a versenyzésemet zavaró és figyelmemet elterelő plusznak találod. Az igazat megvallva, ez sértő számomra. Engem sokkal jobban zavar az, ha gúnyt űznek belőlem a bőrszínem miatt, és az a bánásmód, ahogy tekintenek, vagy tekintettek rám ezért. Remélem ezeket a sorokat a csapatodnál dolgozó néhány színes bőrű is olvassa, így legalább megtudják, hogyan vélekedsz róluk.” – szól Hamilton repostja.

A gond csak az, hogy a Marko interjút idéző angol lap által leírtaknak nyoma sincs az RTL oldalán, a fellehető anyagokban pedig egy szóval sem említi Helmut Marko a brit pilóta rasszizmus elleni küzdelmét… Kellemetlen, de ez bizony tipikus fake news, amit Hamilton durván benyelt.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: The Week

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük