Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Lewis Hamilton: „Jövőre több kihívóm lesz!”

Ezzel a gondolatmenettel konstatálta Sergio Perez Red Bull Racinges szerződését a hétszeres vb-győztes pilóta. A sajátjáról viszont továbbra sem nyilatkozott érdemben.

Hamilton továbbra is szűkszavú a szerződésének ügyében, állítása szerint még akár több hónapig is elhúzódhat a megegyezés. Viszont annál szívesebben nyilatkozott a legfőbb rivális Red Bull erősödéséről:

„Tiszteletem Alexander Albonnak, de idén mind én, mind pedig Valtteri Bottas kizárólag Max Verstapennel harcoltunk. Emlékszem, a McLarennél én is voltam Maxhoz hasonló szituációban, amikor Heikki Kovalainen volt a csapattársam. Ő rendre kimaradt a csatákból, így egyedül kellett megvívnom a Ferrarikkal, ez pedig sokat rontott a csapatunk stratégiáján, leszűkítette a kereteinket. Ezért aztán határozottan azt gondolom, hogy Sergio Perez érkezésével nagyot erősödik a Red Bull: Sergio nagyon jól teljesített ebben az évben, igazán megérdemli a lehetőséget.

Nagyon örültem neki, hogy élcsapathoz került, szerintem komoly csatát vívnak ők ketten majd az istállón belül is. Ezáltal persze a mi dolgunkat is megnehezítik, mert egy ember helyett most már kettő fog elszántan üldözni bennünket. De nincs ezzel semmi baj, örülök, örülünk a kihívásoknak, és annak, ha izgalmasabb versenyeket futhatunk.” – mondta példás sportszerűséggel az immáron hétszeres világbajnok Lewis Hamilton.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Carscoops

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük