Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Lewis Hamilton Nico Rosberget koppintja?

Bizonyos értelemben igen. Rosberg a számos csapattársával szemben elvesztett bajnoki év után 2016-ban valami teljesen újat próbált ki, ez pedig bejött neki. Napjainkban már Hamilton is sikerrel alkalmazza.

A német a világbajnoki sikerének évében szinte mindent kipróbált, de egyvalami segítette igazán a Hamilton elleni döntő harcban: a meditáció. Még meditációs jógikhoz is fordult segítségért, amellyel aztán el is érte, hogy a döntő pillanatokban koncentrált tudott maradni, és képes volt legyőzni a brit rekorder világbajnokot. Hamiltonnak jelen pillanatban egyetlen Rosberghez fogható kihívás sem nehezíti a pályafutását, de topon maradni is legalább akkora feladat, mint valakinek az uralmát megdönteni. Ebben segít neki a meditáció:

„Egyre többet hallottam róla, és bár nagyon szkeptikus voltam, de egy idő után mégis eljutottam oda, hogy kipróbáltam különböző meditációs gyakorlatokat. Már korábban is előfordult, hogy egy verseny során más dimenzióba kerültem, és szerettem volna ezt az állapotot tudatosan is előidézni. Ebben volt segítségemre a meditáció, ez egyértelműen hozzátesz a versenyzésemhez, ezenkívül segít megérteni a bennem lezajló folyamatokat.

Önsegítő könyveket is használok, amelyek rávilágítanak olyan dolgokra, amik korábban kiestek a látókörömből. Az energiáim, a reakcióim, mindegyiket próbálom átlátni és megérteni, ezzel javítani a gyengeségeimen, de még távol vagyok a tökéletestől. Mindenesetre sikerült előrelépnem a versenyzésben, és a meditáció a mindennapi életemben is magabiztosabbá tesz.” – mondta el Hamilton, akiről köztudott, hogy szeret magának mindig újabb és újabb motivációt találni.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük