Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Lewis Hamilton térdre kényszeríti az F1-et?


A válasz röviden igen, csak ezúttal más értelemben. A rasszizmus ellen egyre dühösebben harcoló sportember azt tervezi, hogy a szezonindító Osztrák Nagydíjon térdelve fog tovább tiltakozni.

Hamilton édesapja ennél is továbbment, szerinte a teljes mezőnynek követnie kellene a fia példáját:

„Őszintén remélem, hogy a Forma-1 is letérdel. Azt kellene mondania a sportág vezetőinek, hogy az első versenyen megemlékezünk, letérdelünk. Nem csupán a rasszizmus áldozataiért, mindenkiért. Minden egyes emberért, akit hátrányos megkülönböztetés ért, vagy szenvedett. Ugyanez igaz a koronavírusra is: akik az életük kockáztatták, akik küzdöttek ellene, mindenkinek kijár a tisztelet. Nem csupán a fiamnak kellene ezt észrevennie, hanem a teljes sportágnak.

Nagyon csodálom Lewist a bátorságáért. Rendkívüli erővel áll ki azért, amiben hisz! Ez egy jó ügy, és ő méltó módon képviseli, ez teszi őt igazi példaképpé. Számomra csak az a meglepő, hogy a Forma-1-en belül nem akadnak követői. Ez nagyon meglepett engem, de sajnos igazat kell adnom Lewisnak. Senki nem tett semmit sem, nem mondta el a véleményét, és nem használta fel a népszerűségét. Nagyon boldoggá tesz, hogy ő igen.” – mondta el Hamilton apuka.

Az ügyben nem szeretnénk állást foglalni, de annyit talán érdemes leszögezni, hogy a Formula-1 mindig is kiállt az esélyegyenlőség és az emberi jogok mellett. Ezért aggályos, hogy az aktuálpolitikának már a száguldó cirkuszba is sikerült beszivárognia.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Sporting News


2 thoughts on “Lewis Hamilton térdre kényszeríti az F1-et?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük