Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Lewis Hamiltoné az első tesztnap Barcelónában

Magas fokú megbízhatóság és Mercedes uralom, a délelőtt után a délutáni tesztprogramot is ez a kettősség jellemezte. Szinte minden csapat 100 megtett körig jutott, a Scuderia Ferrari altatott gyengén kezdett.

A nap leggyorsabb körét Lewis Hamilton érte el, aki körülbelül 17 órakor futott egy 1:16,976 időt, amellyel megelőzte Valtteri Bottast. A két pilóta összen 173 kört teljesített a Mercedes volánja mögött, ezzel a német istálló lett a legaktívabb a mezőnyben a Red Bull előtt.

A nap meglepetése a Racing Point, ahol azt nyilatkozták, hogy végre azt az autót sikerült megépíteniük, amelyet mindig is akartak. A rossz nyelvek szerint ez a 2019-es Mercedes méretarányos koppintása, de bármi is az igazság, Sergio Perez mindkét etapban nagyon erősen teljesített vele.

Perez mögött a legtöbb egyéni kört letoló Max Verstappen végzett, a holland 168 egységgel zárt, és két kisebb hibától eltekintve a tempójával is elégedett lehet. A tavalyi év sereghajtója, a Williams fellélegezhet, a mai tapasztalatok alapján szinte bizonyos, hogy jobb konstrukciót sikerült megalkotniuk, mint 2019-ben.

Holnap folytatódik a munka Barcelónában, amiről természetesen beszámolunk majd nektek.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images