Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Már a hétvégén utolérheti Lewis Hamilton Michael Schumachert

A mezőny egy hét szünet után Törökországba látogat, ahol Hamiltonnak jó esélye van megszerezni a hetedik világbajnoki címét. Az újabb siker egyben azt is jelentené, hogy a brit a vb címek tekintetében elérte az elérhetetlent.

Ha a 2020-as szezon alatt látott és megszokott forgatókönyvet vesszük alapul, majdnem 100%, hogy vasárnap ismét bajnoki címet ünnepelhet a Mercedes istálló. Ez ellen már csak egyetlen ember tud tenni (leginkább csak elodázni), a jelenleg 85 pont hátrányban álló Valtteri Bottas. Ha a finn ezen a versenyhétvégén nem dolgoz le minimum 8 egységet a lemaradásából, akkor garantált a Hamilton ünnep. Valószínűsíthető, hogy ezt a visszatérő Török Nagydíj szervezői egyáltalán nem bánják, sőt.

Kis túlzással a 44-es számú versenyzőnek már a puszta részvétel is elég, hiszen bajnok lesz, ha…

Győz Isztamulban. Ha Bottas győz, ő pedig második, de nem Bottas futja a leggyorsabb kört. Ha a negyedik helyen intik le, és Bottas nem győz. És ez így szépen továbbfűzve (Bottas a 3., Hamilton a 6., és így tovább lefelé), egészen addig, hogy már pontot sem kell szereznie, ha Bottas nem jut feljebb a hetedik helynél.

 

Valljuk be srácok, ez lényegében eldőlt, kevés a realitása annak, hogy Lewis Hamilton megteszi a szívességet, és a top-10-en kívül végez, ahogy Bottas hetedik helyére sem láttunk túl sok precedenst…

Persze, soha ne mond, hogy soha: természetesen ettől még nagyon várjuk a visszatérő Török Nagydíjat, és őszintén reméljük, hogy a régi-új pálya, valamint az őszi időjárás okoz majd nem várt meglepetéseket, és egy izgalmas futamot láthatunk Isztambulban.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Formula One

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük