Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Martin Brundle: „Hamilton akár 10 VB-címet is nyerhet!”

Vészjósló jövőképpel jelentkezett a Sky Sports F1-es adásainak szakértő kommentátora. Martin Brundle szerint a jelenlegi címvédő, rekordot rekordra halmozó brit olyannyira nyeregben van, hogy meg sem áll a kerek jubileumig…

Brundle sokakkal ellentétben nem az összehasonlítás híve, és boldog, hogy egy legenda megszületését testközelből élheti át:

„Nem igazán hiszem, hogy közülünk bárki is lehetségesnek tartotta volna azt, hogy egyszer bárki is megdöntheti Michael 91 futamgyőzelmes rekordját. Még a megközelítése sem tűnt épeszű tippnek, főleg nem a túlszárnyalása, és lám, mégis megtörtént. Kegyetlen számokról beszélünk, és én úgy gondolom, hogy még jócskán van tartalék Lewis Hamiltonban. Ezt a srácot gyerekkora óta ismerem, így megtiszteltetésnek tartom, hogy a saját szemeimmel láthatom, ahogy átírja a sporttörténelmet.

Lewis azt mondja, hogy nem a rekorddöntés hajtja, de szerintem ez igenis motiválja őt: komoly nyomás van a vállán, mert a közvélemény egyik része ezért szurkol, a másik oldal viszont pont ellene. Emlékszem, Michael Schumacher is mindig ugyanazt mondta, mint ő, hogy nem érdeklik a rekordok. Aztán mégis mindet megdöntötte. Én a magam részéről lehetségesnek tartom, hogy Hamilton jóval túlszárnyalja majd a 100 futamgyőzelmet, és mellette 10 világbajnoki címmel vonul vissza.”

A Forma-1 érdekében, őszintén reméljük, nem lesz igaza a kitűnő szakembernek…

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük