Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Még a legnagyobb ellenfelek is Lewis Hamiltont dicsőítik!

A Portugál Nagydíjon aratott győzelmével Lewis Hamilton vált a Formula-1 egyeduralkodójává – már ami a legtöbb futamgyőzelmet illeti. Rivalizálás ide, küzdelem oda, a többi pilóta is felnéz rá emiatt.

Elsőként az a Valtteri Bottas gratulált, akinek a kárára elég sokat nyert már Hamilton. A finn ennek ellenére nagyon sportszerűen jelezte, hogy emeli a kalapját:

„Hatalmas teljesítményről árulkodik ez a szám, minden elismerésem az övé. Lewis a motorsport történelem részévé vált, méghozzá úgy, hogy a legtöbben nem hitték volna, hogy képes lesz ezt a rekordot megdönteni. Hiba volt ezt gondolni, ő lehetségesnek tartotta, és meg is tett érte mindent, ezért sikerülhetett.” – szólt az elismerés hangján Bottas.

A trónkövetelő Max Verstappen szerint a brit elképesztő, és saját magára nézve is rossz hírnek tartja, hogy messze még a vége:

„Egészen hihetetlen az, amit letett az asztalra. És ami e legelképesztőbb, hogy korán sincs vége… Nagyon valószínű, hogy bőven 100 felett áll majd meg, és a világbajnoki címek tekintetében is beállítja Michael Schumacher rekordját. Ezzel nagyon motivál engem! Mindenki tisztában van azzal, mennyire gyors ő, de nem csak emiatt jutott idáig: a kulcs a kiegyensúlyozottságában rejlik. Nagyon keveset hibáz, ennek köszönheti a lenyűgöző eredményeit!” – méltatta a rekordert a holland.

Sebastian Vettel nem csupán gratulált, de szurkolt is Lewis Hamilton sikeréért:

„Minden győzelmét teljesen megérdemli. Ehhez a teljesítményhez nem nagyon lehet mit hozzáfűzni, biztos vagyok abban, hogy a 100-at is simán átlépi. A verseny előtt írtam neki egy sms-t, és azt kívántam, legyen meg a 92. siker! Nem lehet elégszer megdicsérni a teljesítményét.” – mondta el a négyszeres világbajnok.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Alonso: „NINCS MESE, jövőre már győzelmekért megyünk!”

Szép lassan közeleg a 2023-as szezon vége, és amennyire biztatóan indult az év az Aston [...]

Érdekel
Perez: „A kettős mérce áldozata vagyok!”

Az idei évben feltűnően gyengén teljesít Sergio Perez, aki már nagyon korán elvesztette azt a [...]

Érdekel
ELFOGADTÁK ANDRETTIÉK nevezését, gyakorlatilag itt a 11. csapat!

Az Andretti a Caddileckel karöltve 2026-ban tervezi, hogy csatlakozik a Formula-1-es világbajnoksághoz, az FIA részéről [...]

Érdekel
Norris: „A Red Bull NEM Verstappenre építi az autóját”

Lando Norris határozottan megcáfolta a szurkolók kedvenc összeesküvés elméletét, miszerint azért lenne domináns ez vagy [...]

Érdekel
Jordan: „Gyerünk már, ÜLTESSÉK BE Lawsont Perez HELYÉRE!”

Bár elviekben Sergio Perezt 2024-ben még szerződés köti a Red Bull Racinghez, gyakorlatilag a Red [...]

Érdekel
F1 szakértő: MÉLTATLAN, ami Norris körül történik…

A Sky Sports F1-es műsorvezető Craig Slater szerint Lando Norris hiába az egyik legnagyobb tehetsége [...]

Érdekel