Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Mercedes mérnök: „Hamilton nagyon JÓL VISELI a vereséget!”

Andrew Shovlin, a Mercedes istálló mérnökségének vezetője szerint Lewis Hamilton az átlagnál sokkalta jobban viseli a vereségeket, még ha ez kívülről máshogyan is látszik.

Nos, nem éppen ezt támasztja alá a 2021-es szezon utolsó versenye után látott több hónapos eltűnés, de Shovlin szerint nem ez a lényeg. Sokkal fontosabb, hogy a versenyző minden egyes nehéz esztendő után erősebben lép be a következőbe:

„Igazán nem kérhetjük azt Lewistól, hogy egy-egy vereség után boldogan mosolyogjon, vagy éppen parolázzon a többi versenyzővel. Ez nem így megy, ugyanakkor nagyon is előnyben van a többiekhez képest, mert egyből azon töri magát, hogyan tud majd visszavágni, és legyőzni a riválisait. Sok versenyzővel dolgoztam már, de egyikük sem volt olyan céltudatos és összeszedett, mint Lewis. Meg akarja érteni, mi miért történik, hol hibázott, vagy nem élt egyes lehetőségekkel. Gyűlöl veszíteni, éppen ezért minden erejével azon dolgozik, hogy minél kevesebbszer történjen meg vele.

Minden adottsága megvan, de ami igazán a többiek felém emeli őt, az a vasakarata és a munkamorálja. Folyamatosan fejlődni akar, mindig egy lépéssel előrébb tervez, mint a legnagyobb ellenfelei. Ha rossz napja van, akkor is képes a legmagasabb szintet nyújtani, ez tette hétszeres világbajnokká őt. Félelmetes a kiegyensúlyozottsága, amikor pedig igazán formába lendül, akkor legyőzhetetlen.” – magasztalta az egekig pilótáját Shovlin.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük