FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Mercedes: „Nekünk nem kell olyan versenyző, aki istennek képzeli magát”

Kemény kijelentés hangzott el, de könnyedén előfordulhat, hogy csak „cirkusz a népek”, vagyis a külvilág, valamint a sajtó elaltatására szolgál. Nagyon erős mondatok hagyták el Toto Wolff száját, amelyek akár az idő előrehaladtával még érdekes aspektusba is fordulhatnak.

Ugyanis könnyedén előfordulhat, hogy a Mercedest lassacskán majd elkezdi frusztrálni Lewis Hamilton bérigénye. Hosszú ideje húzódik már a bérvita, amely nagy valószínűséggel mindkét félnek egyre kellemetlenebb, kiváltképp Toto Wolff csapatvezetőnek. A hétszeres világbajnok továbbra is köti az ebet az 50 milliós igényéhez, amit a tulajdonosi kör és a Daimler nem igazán néz jó szemmel. És bármennyire is szappanopera feelinget kölcsönöz a közös sikerek után ez a hajcihő, a Mercedes sietett tudatni: Lewis Hamilton után (nélkül…) is van élet az istálló háza táján:

„Nem aggaszt a helyzet, mert bárhogyan is dönt majd, én a magam részéről tiszteletben fogom azt tartani. Ez lehet az, hogy a pályafutása végéig velünk marad, vagy az is, hogy valami újba, teljesen másba fog – idővel elválik. Nekünk azonban a csapat érdeke az első, így fel kell készülnünk minden eshetőségre. Az elérhető legjobb versenyzőre van szükségünk, aki gyors, okos, és jól megérti magát a csapattal. Olyan ember kell, aki megtalálja a helyét a gépezetben, és nem egy olyan valaki, aki istenként tekint magára, és azt gondolja, hogy körülötte forog a világ. Ez természetesen a csapatra is vonatkozik, legyen az mérnöki munka, kommunikáció vagy marketing, mindenhol a legjobbakat akarjuk alkalmazni, azért, hogy zavartalanul működjünk.” – mondta el Wolff.

Ezeket az áthallásos sorokat olvasva nekünk nem csupán és kizárólag Lewis Hamilton neve ugrik be. Nagyon erősen felsejlik George Russellé is…

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük