FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Mick Schumacher: „Hamilton nem az autója miatt győz folyton!”

Míg a címben feltett állítást sokan vitatják, addig a 2021-es mezőny egyik újonca gyorsan Lewis Hamilton védelmére sietett.

Noha valamilyen szinten épp őt éri a legkellemetlenebbül a brit pilóta dominanciája, Schumacher gyorsan igyekezett leszögezni: sem Hamilton, sem édesapja sikereiben nem az autó jelentette a döntő faktort. A pályafutását jövőre megkezdő pilóta szerint csupán a jó technikára hagyatkozva nem lehet ennyi versenyt és világbajnokságot nyerni:

„Nehéz dolog egy hosszú ideje fennálló győzelmi sorozatot vizsgálni, az ember könnyen azon kapja magát, hogy valami fontosat kihagy a képletből. Ha valaki felér erre a szintre, azt csak az elképesztő mennyiségű befektetett munkának köszönheti. Lehetsz te tehetséges, vagy gazdag, ha nincs meg minden összetevő a sikerhez, és nem dolgozol elég keményen, nem nyersz. Ezekben a sikerekben nincs jelen a véletlen faktora, az emberek sokszor csak a jéghegy csúcsát hajlandóak vizsgálni, amikor az édesapám, vagy Lewis Hamilton eredményeiről beszélnek.”

Míg az ifjabb Schumacher igyekszik védeni a mundér becsületét, addig a mezőny trónkövetelői és feltörekvő pilótái merőben másképpen gondolkodnak. Max Verstappen és Carlos Sainz ugyan respektálja Hamilton teljesítményét, de véleményük szerint az autójával a mezőny 90%-a világbajnok lenne…

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: F1i

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.