FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Most ugrik a majom a vízbe: Bottas és Hamilton autót cserélnek

Mivel a Mercedes nem igazán tudta megmagyarázni Valtteri Bottas bakui versenyképtelenségét (igaz, mind a versenyző, mind a csapat ennek pont az ellenkezőjét kommunikálja), ezért egy meglepő lépésre szánták el magukat. A két versenyző vázat cserél egymással!

Bottas csak a sötétben tapogatózott az Azerbajdzsánban látottakkal kapcsolatban, a futam után képtelen volt magyarázatot adni arra, miért maradt el a szokottaknál is jobban a csapattársától. A finn egyik tippje a gumik hibájára vonatkozott, a másik pedig autójának rejtélyes problémájára utalt. Ennek lett vázcsere a vége. A Mercedes azóta már hivatalosan is kommunikálta, hogy Bottas erre a versenyhétvégére vázat cserél Lewis Hamiltonnal:

„Az előző versenyünkön hatalmas eltérés volt az autók beállításai között, nyugodtan mondhatom, hogy nem sikerült eltalálni az ideális setupot. Az autónk egyébként sem működik a legjobban a városi pályákon, rendszerint pengeélen táncolunk. A következő helyszínek között nem lesz ilyen jellegű kihívás, így talán képesek leszünk jobban eltalálni a balanszot. Ami a Francia Nagydíjat illeti, néhány nap szimulátoros munka után úgy látom, hogy versenyképesek lehetünk, de azt persze nem tudhatjuk, hogy mennyire lesz majd gyors a Red Bull Paul Ricardon.

Mostanában ért bennünket néhány csalódás, de ezek nem fognak megtörni minket: Motiváltan várjuk a hétvégét, és ha még nem is tartunk ott csapatként, ahol szeretnénk, Lewis és én nagyon keményen hajtjuk a srácokat, hogy olyan autót kapjunk, amivel győzni tudunk!” – mondta el Bottas, aki tagadta azon „pletykákat”, amelyek az ő leváltásáról beszélnek. Egy biztos, nem lennénk most a helyében…

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: AFP

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.