FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Schumacher: Hamilton csak azért maradt, mert Verstappen nemet mondott a Mercedesnek

Az állítást nem más tette, mint Ralf Schumacher. Az ex F1-es német szakértő úgy gondolja, hogy Lewis Hamilton azután írta csak alá az új szerződését, miután megbizonyosodott róla: a holland biztosan nem lesz a csapattársa…

Jelenleg nagyon úgy fest, hogy a találgatásokkal ellentétben mégiscsak George Russell válthatja majd Valtteri Bottast, de sokáig arról is szó volt, hogy Max Verstappen lesz a brit mellett a németek második versenyzője.

„Szerintem a hosszabbítást azután ütötték nyélbe, hogy a Mercedesnél letettek Max megszerzéséről. Ez pedig úgy következett be, hogy ő utasította vissza a felkínált lehetőséget. Azt gondolom, hogy a Mercedesnél nagyon is bíztak annak a megvalósulásában, hogy a következő szezontól Verstappen a versenyzőjük lehet. Erre technikailag meg is lett volna az esély, azonban Max nem élt vele. Így Hamilton maradt az alternatíva.

Az, hogy jól választott, vagy sem, majd kiderül, mindenesetre a Red Bullnál még van tartalék, nem játszották még ki az összes ütő lapjukat. A Mercedes továbbra is motorelőnyben van, de valami nem kerek az autójukkal. Lassúak az egyenesekben és túl sok leszorítóerőt használnak. Ami Max és Lewis párharcát illeti, szerintem ez csak egyre durvább lesz. Ez a két srác már lassan Ayrton Senna és Alain Prost vetélkedésére emlékeztet, remélem senki sem sérül majd meg…” – avatott be egy érdekes teóriába, és közölte meglátásait és aggodalmát Ralf Schumacher.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.