FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Christan Horner szerint Verstappen készen áll rá, hogy HAZAVÁGJA Hamiltont!”

Hosszú idő óta nem volt már kihívója a hétszeres világbajnoknak, ám most olyan csatában van része Lewis Hamiltonnak, ami a 2016-os, Nico Rosberggel való vetélkedését is elhomályosítja. Idén kiderült, hogy a brit is csak emberből van, és nyomás alatt bizony gyakorta vét hibákat…

A Red Bull Racing csapatvezetője szerint ez utóbbi helyzettől szinte teljesen elszokott a címvédő, és az istállója is, ezt pedig az ő malmukra hajtja a vizet:

„Ki kell használnunk, hogy nincsenek hozzászokva ehhez. És Max Verstappen ezt is teszi, folyamatosan a csúcson közlekedik, és kiegyensúlyozottan teljesít.  Abszolút mértékben készen áll arra, hogy megfossza Lewis Hamiltont attól, ami a legdrágább neki. Egyre tapasztaltabb, szinte hiba nélkül dolgozik, és minden tekintetben megérett arra, hogy megnyerje a világbajnokságot.

A Mercedesnek sikerült némi plusz tempót találnia, az egyenesekben gyorsabbak, mint eddig bármikor. Ők nyilvánvalóan azt szeretnék, ha Max rájuk figyelne, de ő nem egy ijedős alkat. Nagyon összeszedett és komplex versenyző, aki agyban mindig egy lépéssel az ellenfelek előtt jár. Verstappen tudja, mik a Mercedes erősségei, és azzal is teljesen tisztában van, hogy hol keresse a gyengeségeiket. A mi feladatunk az, hogy kellő technikai háttérrel támogassuk őt a világbajnoki hadjáratban, merthogy rajta semmi sem fog múlni, abban egészen biztos vagyok.” – nyilatkozott elismerően pilótájáról Horner.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.