FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Christian Horner: „Hamilton sosem tisztelte Verstappent”

2021 decembere óta már sok víz lefolyt a Dunán, de a szurkolók berkeiben még mindig érzékeny téma a tavaly bajnoki csörte. Nos, nem csak közöttük…

A tavalyi év talán minden idők legnagyobb bajnoki csatáját hozta, sok-sok személyeskedéssel, vitatott végjátékkal. Christian Horner azon a véleményen van, hogy nem fajultak volna el ennyire a dolgok, ha Lewis Hamilton egy minimális tiszteletet mutatott volna a trónfosztó Max Verstappen irányába:

„A tavalyi év nem egy szimpla bajnoki harc volt, nem is egy személyes küzdelem, sokkal inkább pszichológiai hadviselés, abból is a legrosszabb fajta. Ez legfőképpen Hamilton fejében dúlt, mivel ő hétszeres világbajnok, akinek igazán sok volt a veszítenivalója, míg Max csak egy fiatal srác, aki mindent beleadott, és sokszor erőn felül kockáztatott, hogy legyőzze őt. Idén Charles Leclerc lett a legnagyobb ellenfelünk, és nem csupán azért nem ismétlődik meg 2021, mert a Scuderia Ferrari nagy hátrányban van, hanem azért sem, mert Charles és Max tisztelik egymást. Hamiltontól például sosem hallottam, hogy valaha is őszintén elismerte volna Max versenyzői képességeit. Ezt nyilván Verstappen is tudja és érzi, ezért volt köztük minden csata egyfajta robbanáspont. Ennek a feszültségnek a csúcsa a tavalyi Brit Nagydíj volt, amikor Max megnyerte a sprintversenyt, és elvette az első helyet a másnapi futamra Lewistól. Ekkor ő megtört és egy olyan kétségbeesett manővert hajtott végre, amit azóta is sokan vitatunk. Mindez nem történt volna meg, ha a pályán és azon kívül egy minimális tiszteletet kapott volna a versenyzőnk az ellenfelétől, aki minden idők legeredményesebb pilótája a Formula-1-ben.” – mondta el súlyos őszinteséggel a Red Bull Racing csapatvezetője.

Ti mit gondoltok, Lewis Hamilton valóban NULLA tiszteletet mutat Max Verstappen irányába?

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.