FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Christian Horner: „Tudjuk, hogy a Mercedes akarja Max Verstappent”

Érdekes nyilatkozatot tett a minap a Red Bull Racing első embere. Horner tisztában van azzal, hogy a Mercedesnél már keresik Hamilton utódját, és hogy erre az egyik legesélyesebb név Verstappené.

A brit csapatvezető nem táplál hiú ábrándokat, jól tudja, hogy ha rövid időn belül nem lesznek képesek versenyképes alternatívát nyújtani a holland számára, ő könnyedén élhet a szerződésének záradékában rejlő lehetőséggel, ami nem más, mint a távozás.

„Tudom, hogy a Mercedes elsőszámú opciója Lewis visszavonulása esetére Max, de nem igazán hiszem, hogy erre valaha is sor kerülne. Max záradéka titkos, de annyit elárulhatok, hogy semmi köze nincs az általunk eddig használt, vagy a jövőben fejlesztendő erőforráshoz. A 2022-es esztendőt nézve, semmire nincs garancia. Mindenki tiszta lappal indul, és egy ilyen szabályváltozás alaposan megkavarhatja az erősorrendet, ezt mindannyian tudjuk. Nekünk az a legfontosabb feladatunk, hogy versenyképes autót építsünk, és akkor neki sem kell gondolkodni más opciókon. A csapatnak is, és Verstappennek is ugyanaz a célja.

Tisztában vagyok azzal, hogy egyetlen versenyzőt sem lehet kényszerrel megtartani, mindenki addig marad egy csapatnál, ameddig adott a közös nevező. Ezért is gondolom azt, hogy esetünkben sokkal súlyosabban van jelen a kapcsolati tényező, mint a szerződés. Azt csakis akkor veszed elő, ha már semmilyen más opció nem maradt… Nálunk a kapcsolattal semmi probléma nincsen. Ő hisz abban, amit csinálunk, mi pedig hiszünk benne – a legjobb példa erre a motorrészlegünk felállítása. Ez egy elköteleződés és egy óriási befektetés a részünkről, amit ő is nagyon nagyra tart.” – nyilatkozott magabiztosan Horner.

2021 végén fussunk majd neki újból ennek…

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük