Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Csakis Verstappennek köszönhető, hogy visszatér az F1 Hollandiába

Pár éve szinte még szóba sem jött Hollandia a Formula-1 illetékeseinél, ám Max Verstappen érkezésével minden megváltozott. A versenyző népszerűsége az egekben, a szurkolói pedig kis túlzással mindenhová elkísérik.

A narancsfanatizmust az F1 sem hagyhatta figyelmen kívül. Verstappen szurkolói végiggálázták Európát, az Osztrák Nagydíj mellett Spában, Hockenheimben, és a Hungaroringen is tízezrével özönlöttek a futamokra. Az őrületes hangulat a Liberty Mediát is megihlette, ennek eredményeképpen Hollandia Zandvoort révén visszakerült a versenynaptárba. Bár a koronavírus járvány miatt a világ még nem csodálhatja meg az updatelt aszfaltcsíkot, hamarosan eljön a bemutatkozás ideje, amikor a helyi szurkolók végre népünnepélyt ülhetnek. A versenyre már az összes jegy elkelt, ami Max Verstappen managere, Raymond Vermeulen szerint a pilóta érdeme:

 „Max Verstappen miatt lesz újra Holland Nagydíj. Hihetetlen eredmény, hogy mindenki egy 22 éves srácba fekteti a pénzét, ás az összes zandvoorti beruházás köré csoportosul. A marketingérték egy lényeges szempont, azonban korántsem minden: Jos Verstappennel együtt számunkra a legfontosabbak a sportszakmai szempontok, azaz Max pályafutása, a sikerei, és a közös végcélunk, a ami nem más, mint a világbajnoki győzelem. Ez a leglényegesebb, minden más, így a pénz és az üzlet is csak másodlagos.” – mondta el Vermeulen.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: F1Destinations