FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Helmut Marko: „Eljöhet a pillanat, amikor Verstappen felrobban”


Cseppet sem úgy indult a 2022-es szezon a Red Bull Racingnél, mint az várták, folyamatos műszaki hibák hátráltatják az osztrák istállót. Helmut Marko szerint, ha záros határidőn belül nem találnak megoldást, nagy baj történhet…

Max Verstappen nem igazán találja az összhangot az új konstrukcióval, már önmagában ez is frusztráló a holland számára. A sorozatos kiesések pedig csak tovább tetézik a problémát. Marko úgy véli, ha nem tudják megoldani a helyzetet, búcsút inthetnek Verstappen higgadtságának:

„A helyzet nem ideális, de eddig Max sokkal jobban viseli a technikai hibákat, mint korábban bármikor. Az Ausztrál Nagydíjon lényegében mindenféle indulat nélkül tért vissza a boxba, és gyorsan meg is beszéltük, hogyan tudnánk ezen a krízisen felülkerekedni. Ugyanakkor tisztában vagyunk azzal, ha nem sikerül időben megoldást találnunk a szenvedésre, ha nem tudunk neki olyan autót adni, amellyel versenyképes lehet az időmérőkön, és biztonsággal teljesítheti a futamokat, akkor robbanni fog. Ő egy rettenetesen emocionális pilóta, aki sosem habozik kimondani és közölni az érzéseit, és bármennyit is fejlődött mentálisan az elmúlt időkben, könnyedén frusztrálttá válhat… Ha nem tud futamokat nyerni, meg fogja kérdőjelezni a helyzetét, annak pedig nem lenne jó vége.” – festette az ördögöt a falra a doktor.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük