Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Horner: „Verstappen korán EL FOGJA HAGYNI a Forma-1-et”

A Red Bull Racing csapatfőnökének nagyon határozott véleménye van arról, hogy a pilótája meddig marad a száguldó cirkusz tagja. Christian Horner szerint Max Verstappen sokáig fog aktívan versenyezni, de a vezér biztos abban, hogy nem a Formula-1 lesz számára a végállomás. Aggódhatnak a Verstappen drukkerek?

Noha még nagyon fiatal a kétszeres világbajnok címvédő és még nagyon sok bajnoki cím benne van, de a bajnokság egyre durvuló „menetrendje” miatt egy ponton betelik majd nála a pohár. Ez jól kivehető főnöke szavaiból is:

„Max egy rendkívül autonóm személyiség, akinek nagyon sarkos és határozott véleménye van arról, mihez akar kezdeni az életével. Tőle bizonyosan nem fogjuk azt látni, mint Fernando Alonso esetében, aki még negyvenkét évesen is a Forma-1-ben van. Én úgy gondolom, hogy Verstappenre egy hosszú pályafutás vár, de az nem a Formula-1-ben fog lezárulni. Őt sokkal inkább érdekli a szenvedély és a versenyzés annál, hogy keretek közé szorítsa magát. Jelenleg huszonhárom versenyes szezonnál járunk, és ez még tovább fog emelkedni. Ez nagyon kemény a résztvevők számára, nehéz a versenyzőknek, nehéz a szerelőknek, megterhelő mindenkinek. Sokszor egy teljes hét eltelik, mire az ember újra otthon lehet, és ez bizony megnehezíti az életünket. Egy ponton túl pedig már annyi áldozatot követel, ami nem vállalható. Max imádja a versenyzést, de nem akar majd mindenáron az F1 része maradni. Más szériákat is nagyon kedvel, a virtuális térben rendszeresen versenyez GT autókkal, élénken érdeklődik Le Mans iránt, így biztos vagyok benne, hogy sokáig aktív marad. De nem biztos, hogy a Forma-1-ben…” – fogalmazott lesújtóan Horner.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

F1-es családi dráma? Ez lesz az ONE!

Tegnap robbant a bomba, hogy a Drive to Survive után egy újabb sorozat szól majd [...]

Érdekel
Will Power: „Sajnálom a pilótákat, a Forma-1 egy vicc!”

Az IndyCar sztárja keményen beleszállt a Formula-1-es világbajnokságba. Szerinte hiába a rengeteg jó versenyző, sokan [...]

Érdekel
Verstappen Alonsóról: „Van valami, amiben Fernando MINDANNYIUNKNÁL JOBB!”

Azt talán még a legelveteműltebb drukkerek is elismerik, hogy a Formula-1 nívós mezőnyén belül a [...]

1 Comment

Érdekel
Az F1 szakértő Hamilton szerint komplexebb versenyző, mint Russell

Peter Windsor F1-es szakíró úgy gondolja, George Russell és Lewis Hamilton között az a nagy [...]

Érdekel
Mercedes: PÁLYÁN Mick Schumacher!

A hétvége végeztével nem mindenki vette még Kanada felé az irányt, hiszen a Scuderia Ferrari [...]

Érdekel
Új program a Magyar Nagydíjon!

„High Speed test” néven sokaknak lehetőségük nyílik majd az orvosi és biztonsági autó gyakorlásait személyesen [...]

Érdekel