Horner: „Verstappen korán EL FOGJA HAGYNI a Forma-1-et”

A Red Bull Racing csapatfőnökének nagyon határozott véleménye van arról, hogy a pilótája meddig marad a száguldó cirkusz tagja. Christian Horner szerint Max Verstappen sokáig fog aktívan versenyezni, de a vezér biztos abban, hogy nem a Formula-1 lesz számára a végállomás. Aggódhatnak a Verstappen drukkerek?

Noha még nagyon fiatal a kétszeres világbajnok címvédő és még nagyon sok bajnoki cím benne van, de a bajnokság egyre durvuló „menetrendje” miatt egy ponton betelik majd nála a pohár. Ez jól kivehető főnöke szavaiból is:

„Max egy rendkívül autonóm személyiség, akinek nagyon sarkos és határozott véleménye van arról, mihez akar kezdeni az életével. Tőle bizonyosan nem fogjuk azt látni, mint Fernando Alonso esetében, aki még negyvenkét évesen is a Forma-1-ben van. Én úgy gondolom, hogy Verstappenre egy hosszú pályafutás vár, de az nem a Formula-1-ben fog lezárulni. Őt sokkal inkább érdekli a szenvedély és a versenyzés annál, hogy keretek közé szorítsa magát. Jelenleg huszonhárom versenyes szezonnál járunk, és ez még tovább fog emelkedni. Ez nagyon kemény a résztvevők számára, nehéz a versenyzőknek, nehéz a szerelőknek, megterhelő mindenkinek. Sokszor egy teljes hét eltelik, mire az ember újra otthon lehet, és ez bizony megnehezíti az életünket. Egy ponton túl pedig már annyi áldozatot követel, ami nem vállalható. Max imádja a versenyzést, de nem akar majd mindenáron az F1 része maradni. Más szériákat is nagyon kedvel, a virtuális térben rendszeresen versenyez GT autókkal, élénken érdeklődik Le Mans iránt, így biztos vagyok benne, hogy sokáig aktív marad. De nem biztos, hogy a Forma-1-ben…” – fogalmazott lesújtóan Horner.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Array

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kanada, FP2: „Azért a víz az úr” (na meg Alonso)

Ezúttal nem hivatkozhattunk arra, hogy nem volt körözés a pályán, mert volt. Csak hát milyen [...]

Érdekel
SOK VÍZ, kevés akció: Norrisé az első menet Kanadában

Komoly esőzés, csúszás, sárga és piros zászlós fázisok, baleset, néhány kör után Lando Norris siker. [...]

Érdekel
Ő lehet a KÖVETKEZŐ F1-es távozó?

Ralf Schumacher szerint már meg is van, Esteban Ocon után kit tesznek majd lapátra következőleg [...]

Érdekel
F1 SAPKA INGYEN? Minden hétvégén A TIÉD LEHET egy!

Mi a FansBrandsnél folyamatosan arra törekszünk, hogy izgalmat csempésszünk a versenyhétvégékbe. Most egy olyan INGYENES [...]

Érdekel
Vasseur: „Hamilton és Leclerc NYERŐ PÁROS LESZ!”

Tagadhatatlan, hogy a Scuderia Ferrarinál nem szokás beállni a sorba. Az olaszok nem sok minden [...]

Érdekel
Perez hosszabbított – Az örök második TOVÁBBRA is marad a Red Bullnál

Hiába a számos jobbnak tűnő, pilótapiacon elérhető opció, hiába Sergio Perez gyenge teljesítménye, a Red [...]

Érdekel