Jenson Button összeszedte a saját álomcsapatát

Ha valaki, akkor egy világbajnok képes józanul megítélni a versenytársai képességeit. Pontosan így tett most Button is, összeszedte azt a hat versenyzőt, akit a pályafutása legkeményebb ellenfeleiként tart számon. Listáján a mindenki által sejthető nevek mellett egy meglepetés is szerepel.

A britet a Sky Sports-os kollégái kérték meg, hogy állítson össze egy olyan listát, amelyben minden idők legjobbjait nevezi meg. Button természetesen eleget tett a kérésnek, de leszögezte, hogy a viszonyítási alapok tiszteletben tartása miatt csak olyan versenyzőkről fog beszélni, akikkel a karriere során megküzdött. Így aztán aki Nigel Mansell, Ayrton Senna, vagy akár Juan Manuel Fangio nevét várja, annak most csalódást kell okoznunk, mivel a jó öreg Jenson a régi idők F1-ét egy teljesen más sportágnak tartja (azt most hagyjuk, hogy jobb, vagy rosszabb volt):

„Michael Scumacher és Mika Hakkinen neve megkérdőjelezhetetlen, az ő érdemeiket senkinek sem kell bemutatni. Lewis Hamiltonnak mindenképpen helye van ezen a listán, ahogy Fernando Alonsonak is. Mindkettőjükkel versenyeztem egy csapatban, elképesztő tehetséges emberek, szerteágazó képességekkel. Ez Sebastian Vettelről is nyugodtan kijelenthető, aki ugyan mostanság sokat szenved a rendkívül versenyképes csapattársa miatt, de hiszem, hogy mindez csak erősebb versenyzővé formálja majd őt. Akit mindenképpen muszáj még megemlítenem, az Max Verstappen. Sokat nem versenyeztem ellene, de a 2016-os Brazil Nagydíjat soha nem felejtem el. Fiatalon, olyan körülmények között így versenyezni… Az nem evilági volt, egészen döbbenetes teljesítményt nyújtott a holland. Egyszerűen hihetetlen volt látni azt a kontrollt, ahol mindenki más már többször elvesztette volna az autót, ő ott is íven tudta tartani.”

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Reddit

F1 VEZÉR: Jövőre szorosabb lesz…

Idén kis túlzással már a bajnokság negyedénél lefutott volt a vb-cím sorsa, ergo nem sokat [...]

Érdekel
HAMILTON: „Nem hallgattak rám, EZÉRT tartunk itt”

Vagy Lewis Hamilton kezdett rá ismételten az ismert „megint nem hallgattak rám” nótára, vagy a [...]

Érdekel
FIA elnök: „Van esély rá, hogy MASI visszatérjen!”

Mohammed bin Sulayem, a Nemzetközi Autósport Szövetség elnöke (nem is annyira) meglepő kijelentést tett: Ha [...]

Érdekel
DRASZTIKUS átalakítások a Mercedes 2024-es autóján

2022 után idén is komoly vereséget szenvedett a Lewis Hamilton által vezetett istálló, ezt pedig [...]

Érdekel
Abu Dhabi: Az Alpine zárta az élen 2023 utolsó tesztjét

Esteban Ocon volt a leggyorsabb a szezon utolsó menetén, amely késéssel indult és kaotikus pillanatokat [...]

Érdekel
ALONSO: „Ez volt életem egyik LEGJOBB SZEZONJA”

Fernando Alonso nem feltétlenül elégedett az Aston Martin 2023-as szezonjának alakulásával, saját teljesítményével már annál [...]

Érdekel