Jenson Button összeszedte a saját álomcsapatát

Ha valaki, akkor egy világbajnok képes józanul megítélni a versenytársai képességeit. Pontosan így tett most Button is, összeszedte azt a hat versenyzőt, akit a pályafutása legkeményebb ellenfeleiként tart számon. Listáján a mindenki által sejthető nevek mellett egy meglepetés is szerepel.

A britet a Sky Sports-os kollégái kérték meg, hogy állítson össze egy olyan listát, amelyben minden idők legjobbjait nevezi meg. Button természetesen eleget tett a kérésnek, de leszögezte, hogy a viszonyítási alapok tiszteletben tartása miatt csak olyan versenyzőkről fog beszélni, akikkel a karriere során megküzdött. Így aztán aki Nigel Mansell, Ayrton Senna, vagy akár Juan Manuel Fangio nevét várja, annak most csalódást kell okoznunk, mivel a jó öreg Jenson a régi idők F1-ét egy teljesen más sportágnak tartja (azt most hagyjuk, hogy jobb, vagy rosszabb volt):

„Michael Scumacher és Mika Hakkinen neve megkérdőjelezhetetlen, az ő érdemeiket senkinek sem kell bemutatni. Lewis Hamiltonnak mindenképpen helye van ezen a listán, ahogy Fernando Alonsonak is. Mindkettőjükkel versenyeztem egy csapatban, elképesztő tehetséges emberek, szerteágazó képességekkel. Ez Sebastian Vettelről is nyugodtan kijelenthető, aki ugyan mostanság sokat szenved a rendkívül versenyképes csapattársa miatt, de hiszem, hogy mindez csak erősebb versenyzővé formálja majd őt. Akit mindenképpen muszáj még megemlítenem, az Max Verstappen. Sokat nem versenyeztem ellene, de a 2016-os Brazil Nagydíjat soha nem felejtem el. Fiatalon, olyan körülmények között így versenyezni… Az nem evilági volt, egészen döbbenetes teljesítményt nyújtott a holland. Egyszerűen hihetetlen volt látni azt a kontrollt, ahol mindenki más már többször elvesztette volna az autót, ő ott is íven tudta tartani.”

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Reddit

Array
Kanada, FP2: „Azért a víz az úr” (na meg Alonso)

Ezúttal nem hivatkozhattunk arra, hogy nem volt körözés a pályán, mert volt. Csak hát milyen [...]

Érdekel
SOK VÍZ, kevés akció: Norrisé az első menet Kanadában

Komoly esőzés, csúszás, sárga és piros zászlós fázisok, baleset, néhány kör után Lando Norris siker. [...]

Érdekel
Ő lehet a KÖVETKEZŐ F1-es távozó?

Ralf Schumacher szerint már meg is van, Esteban Ocon után kit tesznek majd lapátra következőleg [...]

Érdekel
F1 SAPKA INGYEN? Minden hétvégén A TIÉD LEHET egy!

Mi a FansBrandsnél folyamatosan arra törekszünk, hogy izgalmat csempésszünk a versenyhétvégékbe. Most egy olyan INGYENES [...]

Érdekel
Vasseur: „Hamilton és Leclerc NYERŐ PÁROS LESZ!”

Tagadhatatlan, hogy a Scuderia Ferrarinál nem szokás beállni a sorba. Az olaszok nem sok minden [...]

Érdekel
Perez hosszabbított – Az örök második TOVÁBBRA is marad a Red Bullnál

Hiába a számos jobbnak tűnő, pilótapiacon elérhető opció, hiába Sergio Perez gyenge teljesítménye, a Red [...]

Érdekel