Jos Verstappen: „Max érdeme, hogy a Red Bull jobb annál, mint aminek látszik!”

Max Verstappen ex Formula-1-es versenyző édesapja lesújtó véleménnyel van a Red Bull Racingről. Jos azt gondolja, hogy csakis a fia extra teljesítményének köszönhető az, hogy még versenyben vannak a Mercedessel.

És az a fájó, hogy még csak valótlanságot sem állít ezzel az „öreg” Verstappen, hiszen az elmúlt években elért Red Bullos eredmények és futamgyőzelmek sokkal inkább voltak Max Verstappen klasszisának betudhatók, mint az autó erejének:

„Talán nem kellene kimondanom, de mégis megteszem: az autó a fiam teljesítménye miatt néz ki erősebbnek, mint amilyen valójában. Ebben semmi fellengzés nincs, mert ti is láthatjátok, hogy nagyon jól vezet. A pályaelhagyásai is azért történnek, mert rettenetesen a határon autózik, csakis magából mindent kipréselve lehet esélye a Mercedesek ellen. Emiatt a gumikkal is extrán meg kell küzdenie, hiszen jóval agresszívabban kell mennie ugyanazokért a körökért. Ha körről körre folyamatosan elmész a falig, azzal egyszerűen megölöd a gumikat. Nagyon nehéz így beosztani a lehetőségeket, és ő többet akar kihozni a helyzetből, mint ami jelenleg az autójában van.

Nagyon remélem, hogy a Red Bull Racing hamarosan megadja neki azt a technikai hátteret, amivel a kezében igazán meg tudja mutatni, hogy mire képes. Mind Max, mind a Red Bull és a Honda eltökéltek, és mindent el fognak követni a világbajnoki címért. Látjuk és érezzük a motivációt, de ez sajnos most kevés… Elő kell valamit húzni a kalapból, hogy ne nőjön tovább a hátrány!” – szólította fel erélyesen Jos Verstappen a Red Bull döntéshozóit.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Array

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Alonso: „Én leszek a pilótapiac legfontosabb szereplője!”

A szezon végén rengeteg versenyző szerződése fog lejárni, így komoly pilótakeringő várható. Ennek az eseménysornak [...]

Érdekel
2024: Ebben a versenyben már győzött is Verstappen

Ez pedig nem más, mint a fizetések rangsora. A Red Bull Racing szupersztárja masszívan körözi [...]

Érdekel
A második tesztnapot a Scuderia Ferrari húzta be

Ma délelőtt Bahreinbe beköltözött Las Vegas: Egy csatornafedél okozott kalamajkát, amelynek hatására egy időre fel [...]

Érdekel
Brutális Red Bull fölény az első tesztnap után

A nem Red Bull Racing szurkolókat igencsak hidegzuhanyként érhette az F1-es tesztnapok elős felvonása, hiszen [...]

Érdekel
Alonso: „Soha nem voltam még ilyen jó formában!”

Fernando Alonso egyszerűen nem öregszik! A tesztnapok előtt kijelentette, hogy még soha az életben nem [...]

Érdekel
ITT az új Ferrari: bemutatkozik az SF24

A vörösök visszafogott elvárásokkal, de gyönyörű autóval érkeztek meg igazán 2024-be. Maranellóban az idei célok [...]

Érdekel