FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Kellemetlen: A Red Bull durván megszívatta Verstappent

Max Verstappen látványosan uralta a Török Nagydíj első két napját, de az időmérő edzés és a verseny már nem a tervei szerint alakultak.

A kvalifikáción nagyon kis hátránnyal maradt le a pole pozícióról, vasárnap a dobogóért folytatott küzdelmet pedig – látszólag egy vezetéstechnikai hiba miatt – feladni kényszerült. Később derült csak ki, hogy a holland pokoljárásában a csapat nyakig benne volt: az egyébként is gyenge tapadást a figyelmetlenségből aszimmetrikusra hangolt szárnybeállításokkal végleg kinyírták. Verstappen így csupán hatodik helyen ért be, és semmit nem tudott megvillantani az esőben rendkívüli képességeiből:

„Rettentően balszerencsések voltunk, a futam után kiderült, hogy benéztük a frontszárnyak beállítását. Az egyik oldalon hét fokkal nagyobb volt a dőlésszög, mint a másikon, ez pedig rengeteg. Már egy-egy fok is érezhető, de az ilyen mértékű eltérés mindent felborít, szinte vezethetetlenné teszi az autót.

„A Segio Perez mögötti incidensnél nem akartam előzni, nem voltam türelmetlen sem, egész egyszerűen minden tapadást elveszítettem. Szerettem volna támadóközelségben maradni, de egyik pillanatról a másikra alulkormányzottá vált az autó, ezért forogtam meg. Itt el is úsztak a dobogós remények, ezen az aszfalton az elrontott beállításaimmal már semmit sem tehettem. Jobb lesz ezt a versenyt minél gyorsabban elfelejteni.” – nyilatkozott csalódottan a pontvadászat harmadik helyezettje.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Eurosport

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük