Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Mark Webber: „Csak Verstappen verheti meg Hamiltont…”

A korábbi Red Bull élmenő szerint a Ferrarinak esélye sincs beleszólni a hamarosan rajtoló kurta szezon küzdelmeibe. Webber el is magyarázta, mire alapozza a felvetését.

Ha valakinek a véleményére érdemes adni, azaz ember Mark Webber. Az ausztrál közelről ismeri a mezőnyt, és azokat a technikákat, folyamatokat, amelyek döntőek lehetnek egy világbajnoki hadjárat során:

„Szerintem ez most tényleg Max és Lewis között dől majd el. Én magam senki mást nem látok, aki bele tudna szólni ebbe a harcba. A Ferrarit idén kivehetjük a képletből, így ha trónfosztást akarunk látni, azt kizárólag Max Verstappentől várhatjuk.” – mondta el Webber a Ziggo Sportnak adott interjújában, majd arra is kitért, miért gondolja, hogy a Red Bul Racing 2020-ban még komolyabb tényező lesz.

„Hiszek az ott folyó tevékenységben, az aero-fejlesztéseikben, és a csapatmunkájukban. Egyetlen kérdés, hogy motorikusan képesek lesznek-e tartani a lépést a Mercedes konstrukcióval. A Hondát kicsit gyengébbnek érzem, a Mercedes néhány lóerős előnye pedig leszorítóerőben is kamatozhat Hamiltonéknak. De ha a japánok megteszik az utolsó lépést, idén befoghatják a címvédőt.” – mondta el az ausztrál.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük