FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Max Verstappen: “Szinte mindenki nyerne egy Mercedesben!”

Miközben Lewis Hamilton a hetedik világbajnoki címe besöprésére, és Michael Schumacher vonatkozó rekordjának beállítására készül, addig legfőbb riválisai – az elismerésük mellett – figyelmeztetnek: ezzel a technikával bármelyikük világbajnok lenne.

Most épp Max Verstappen alkotott véleményt Hamilton rekordjairól (és annak hátteréről), és kicsit a saját esélyeiről is beszélt:

„Nagyon tisztelem a Mercedest azért, amit letettek az asztalra. Nem zavar, hogy nem én ülök abban az autóban, de őszintén megmondva a mezőny nagy hányada folyamatosan nyerne az ő technikájukkal. Nyilván, ez nem Lewis hibája, és lehet, hogy sokan nem emelkednének ki annyira a Mercedes volánja mögött, mint ő – de nyernének. Mi nem tehetünk mást, mint hogy ezt a helyzetet elfogadjuk, és a lehető legjobb tudásunk szerint végezzük a munkánkat.

Meg kell próbálnunk őket legyőzni, és én csak arra koncentrálok, hogy ha erre lehetőségem adódik, akkor ez sikerüljön. Sosem tartottam reálisnak azt, amikor valaki arról beszélt, hogy akár mi is lehetünk a világbajnokok. Ha reálisan nézem a dolgokat, akkor nekünk maximum a harmadik hely elérhető. Persze csak akkor, ha nem esünk ki folyamatosan.„ – mondta el a hollandok nagy kedvence.

A második helyért harcoló Verstappen 35 pontos hátránya nem tűnik ledolgozhatatlannak, de a bajnokságból hátralévő három futamon ehhez nagy szerencse is kellene. Az is igaz, hogy idén sok mindent láttunk már…

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük