FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Max Verstappenn: „Hamilton egy jó pilóta, de semmi több…”

Tovább folytatódik a 2021-es versenyszezon két világbajnoki favoritjának pszichológiai hadviselése, és már semmi meglepő nincs abban, hogy Max Verstappen kőkeményen, minden szentimentalizmus nélkül osztja a mezőny jelenlegi királyát, Lewis Hamitlont.

Sok szurkoló támadja ezért a holland klasszist, mondván hogy hiányzik belőle a tisztelet, de az igazság az, hogy ha valaki fel akar jutni a sportág csúcsára, az nem viselkedhet félős kiscica módjára. És Verstappen nem is teszi meg ezt a szívességet…

„Ez csak egy kis fricska a részemről, mert Lewis folyton azzal próbál ránk nyomást helyezni, hogy miénk a legjobb autó. Mondja mindezt egy olyan pilóta, akinek csapata az elmúlt hét évben hét egyéni és hét konstruktőri vb-címet szerzett… Én úgy vagyok vele, hogy nosza, cseréljünk autót, és lássuk meg, mekkora lesz a különbség közöttünk. Senkitől nem fogok elájulni, és ez így is van rendjén: hinned kell magadban, abban hogy te vagy a leggyorsabb – jól tudom, hogy ő is ugyanezt gondolja magáról. De ugyanígy áll hozzá Lando Norris, Charles Leclerc is, szóval nincs ebben semmi drámai.

„Az elmúlt évek tapasztalata segít abban, hogy a legjobbat hozzam ki magamból és az autómból is. Most minden kicsit egyszerűbb, hiszen az idei technikánk a legjobb azok közül, amikkel eddig versenyeztem. Ettől még kicsit nagyobb is rajtam a nyomás, teljesíteni kell, és már nem lehet túl nagy kockázatot vállalni, mert ha valami félremegy, az súlyos bajnoki pontokba kerül. Csak teszem a dolgom, mindig a következő futamra koncentrálok, és tudom, hogy a végén meglesz az eredménye.” – mondta önbizalomtól duzzadva a pontvadászat éllovasa.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

One thought on “Max Verstappenn: „Hamilton egy jó pilóta, de semmi több…”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.