FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Max Verstappent nem feszélyezi Lewis Hamilton rutinja

A holland trónkövetelőt egyáltalán nem zavarja, hogy legfőbb ellenfelével ellentétben ő még sosem vívott olyan kiélezett bajnoki küzdelmet, mint amilyen pl. 2016-ban Hamilton és Nico Rosberg között zajlott le.

A szezonnyitón látottak alapján idén Verstappennek komoly esélye nyílhat világbajnoki címért küzdeni, a Red Bull Racing pilótája pedig nem az a fajta ember, aki elidegeskedi, vagy éppen túlgondolja a dolgokat. Maxot nem zavarja, hogy már nagyon régen nyert bajnoki címet, és az is hidegen hagyja, hogy Hamiltonhoz képest egy „rutintalan tininek” tartja őt a közvélemény:

„Szerintem a legfontosabb az, hogy legyen egy jó autód, egy olyan technikád, amivel a bajnoki cím elérhető közelségbe kerül. Természetesen ilyenkor is van némi nyomás az emberen, de sokkal egyszerűbb a helyzet, mintha folyamatosan kockáztatni kellene a jó eredményért. Nincs annál nehezebb, amikor mérlegelned kell, aztán pedig esetenként a rajtoknál, vagy bizonyos versenyszituációkban túlvállalni magad. Várom, hogy mire leszünk képesek idén, de egy jó autó a versenyzőt is jobbá teszi, olyankor minden könnyebbé válik és leegyszerűsödik.

Nem gondolom hátránynak, hogy már egy ideje nem vettem részt közvetlen bajnoki csatában. Szerintem ez nem oszt, nem szoroz, mert ez sokkal inkább jellem, sem mint tapasztalat és képzettségfüggő. Más sorozatokban éppen elég kiélezett csatát vívtam már meg ahhoz, hogy tudjam, miként kell cselekednem, ha eljön az idő. Sok bajnokságot nyertem a pályafutásom korábbi szakaszaiban, az ottani tapasztalataimmal jó elboldogulok majd, ha erre sor kerül.” – nyilatkozott rezignált nyugalommal Max Verstappen.

Ezeket a sorokat olvasva könnyű észrevenni, miért nem képes igazi veszélyt jelenteni Hamiltonra Valtteri Bottas…

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.