Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Nico Rosberg: „Verstappen idén megcsípheti Lewist”

Tegnap már tettünk rá utalást, hogy a sportágért rajongók részéről talán kicsit túlzóak az aggódó hangok. Annyira, hogy sokan észre sem veszik a probléma által felszínre kerülő lehetőségeket. A 2020-as rövidített szezon egy nagy esély arra, hogy felboruljon a megszokott erősorrend, és Lewis Hamilton végre méltó kihívót kapjon.

Pontosan így gondolja ezt Hamilton egykori csapattársa, és mindezidáig egyetlen legyőzője Nico Rosberg is. A német úgy gondolja, hogy 2019 végén az angol első számú kihívójává vált Max Verstappennek és csapatának esélyein nagyot dobhat a tervezettnél várhatóan jóval rövidebb versenyév. Mintha csak összebeszélt volna velünk Rosberg:

„Ha kevesebb versenyből alakul ki a végeredmény, az egy komoly esély arra, hogy valami váratlan történhet, megnő a rizikófaktor, és egyértelműen hangsúlyosabbá válik a szerencse által betöltött szerep is. Amióta csak figyelem Max Verstappent, egyre inkább úgy érzem, hogy beleerősödött a játékba, és idén valóban komoly fejtörés elé állíthatja Lewis Hamiltont.

A rövidebb szezon egyértelműen Max és a Red Bull kezére játszhat, az már csak hab a tortán, hogy a feltorlódott futamok miatt a rendezők valószínűleg különleges megoldásokhoz is folyamodnak majd (kétversenyes hétvégék, kétnapos futamok), ami még jobban megkeverheti a kártyákat.

Előfordulhat, hogy amit eltervezel, az simán felborul: egy adott hétvégére készülsz, és egy versenyre, de kettő lesz belőle, és neked komoly alkalmazkodóképességről kell tanúbizonyságot tenni. Bonyolult dolog ez, és egy olyan különleges helyzet, amellyel még senki sem találkozott. Ez próbára teszi majd a pilótákat és a csapatokat egyaránt, kíváncsian várom, hogyan alakul. Amit én látok, hogy mindenki nyitott, mindenki versenyezni akar, és bármit el fognak követni, hogy a szurkolók jól szórakozzanak. Közéjük tartozik Max Verstappen is.” – mondta el 2016 világbajnoka.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images