FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

NINCS PARDON – Ha Japánban győz Verstappen, akkor világbajnok!

Rég nem látott gyenge hétvégén van túl Max Verstappen, de alakulhatott volna ez teljesen másképp is. Már Szingapúrban is volt esély arra, hogy világbajnok avatást láthassunk, de a Japán Nagydíjon már nagyon komoly sansza lesz erre a Red Bull Racing pilótájának.

Még jobb is lenne, ha mindez Suzukában történne meg, hiszen az osztrákok sikerében komoly szerepet játszik a Honda, aki előtt ilyen módon tisztelegnének.  Ehhez tökéletes terep lehet az előttünk álló „hazai” hétvége, ahol Verstappennek elég mindössze nyolc 8 ponttal többet szereznie, mint Charles Leclerc, és hat ponttal felülmúlnia a csapattárs Sergio Perezt. Utóbbi nem jelenthet problémát, hiszen a Honda miatt bizonyosan csapatutasítás jönne, és valljuk meg, Leclerc legyőzése sem tűnik megugorhatatlan feladatnak.

Tehát, ha Verstappen megnyeri a Japán Nagydíjat és vele együtt megfutja a leggyorsabb kört, akkor világbajnok. Ugyanez a helyzet, ha a leggyorsabb kör elmarad, és Leclerc a második helyen kívül végez. Ha Verstappen másodikként végez és van leggyorsabb köre, még úgy is fogható a cím, de ehhez az kell, hogy Perez és Leclerc maximum a 4-5. helyig jusson a verseny során. Röviden, ha Max Verstappen győz és megfutja a plusz pontot érő leggyorsabb kört, akkor világbajnok, a felsoroltakon kívül minden más esetben az Amerikai Nagydíjra tolódik a döntés.

Ti mit gondoltok, sikerül Verstappennek a Honda hazájában behúzni a második világbajnoki címét?

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük