Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Red Bull: „Azt hittétek ez a MAXimum? Akkor csak FIGYELJETEK!”

Fenyegetésnek is beillő hadüzenettel köszönt be 2023-ban a Red Bull Racing mérnöksége, aki egyúttal meg is üzente Lewis Hamiltonnak: Ne reménykedjen nyolcadik világbajnoki címben, mert a következők is Max Verstappen évei lesznek!

Ez a megnyilvánulás cseppet sem jó hír a Mercedes, vagy éppen a Ferrari drukkereknek, hiszen ilyen magabiztossággal csakis akkor lép fel valaki, ha arra határozott oka van:

“Max borzalmasan tehetséges, és még rengeteg potenciál lakozik benne. Szeretnénk felhívni rá a figyelmet, hogy amit az elmúlt két esztendőben láttunk tőle, az még koránt sem a maximum… Már fiatalabb korában is rengeteget dolgozott, de nem áll le, mert éhes a sikerre. Félelmetes az, ami a birtokában van, mindig pontosan tudja, mihez kell kezdenie az autójával, hogyan legyen beállítva, és minden információt megoszt, addig hajtja a fiúkat, amíg tökéletesen nem kapja vissza azt a pályán, amit ő látni akar. Jól bírja a nyomást, zseniálisan támad és védekezik, extrém módon képes megóvni a gumikat, nem is tudom, hová lehet még innen tovább fejlődni… De ő mégis AKAR! Úgy indult neki a szünetnek, hogy átgondolja és megvizsgálja azokat a területeket, ahol még jobban teljesíthetne. Én nem tudom, vannak-e ilyenek, de ha igen, Max meg fogja találni. Nekünk csak annyi a dolgunk, hogy versenyképes technikát adjunk a kezébe.” – dicsérte agyon a kétszeres világbajnokot Paul Monaghan, a Red Bull Racing főmérnöke.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük